Amsterdam Schiphol Airport,
29
juni
2019
|
12:09
Europe/Amsterdam

Precies 100 dagen voor haar 100-jarig bestaan brengt KLM duurzame luchtvaart naar een hoger plan met het ‘Fly Responsibly’-initiatief

Samenvatting

KLM heeft vandaag de 100e dag voor het 100-jarig bestaan gevierd met een feestelijk evenement op Amsterdam Airport Schiphol, waarbij het de intentie aankondigde om gezamenlijk te werken aan de luchtvaart van de toekomst. In een open brief, die in vele media is gepubliceerd, riep KLM vandaag alle belanghebbenden uit de sector op om de handen ineen te slaan in een gedeeld streven naar een duurzamere toekomst voor de luchtvaart, onder de noemer ‘Fly Responsibly’.

Op 7 oktober zal KLM de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld worden die al honderd jaar onder de oorspronkelijke naam vliegt. KLM heeft deze bijzondere mijlpaal kunnen bereiken door de instelling om altijd nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, uitdagingen aan te gaan, samen te werken met partners en nieuwe technologie te omarmen.

In de afgelopen honderd jaar heeft KLM's ondernemersgeest en zoektocht naar innovatie een pioniersrol gespeeld in de luchtvaartindustrie. Onze honderdste verjaardag biedt ons de kans om onze ambitie opnieuw te bevestigen. We willen de meest klantgerichte, innovatieve en efficiënte luchtvaartmaatschappij in Europa worden met een diepgewortelde gedrevenheid om de uitdagingen die voor ons liggen, aan te gaan. Vanaf vandaag zullen we onze opgedane ervaringen en middelen op het gebied van duurzaamheid delen met al onze concurrenten. Wij hechten waarde aan concurrentie, maar niet als het gaat om een duurzame ontwikkeling van de luchtvaart. Vanaf vandaag bieden we alle luchtvaartmaatschappijen dan ook ons CO2-compensatieprogramma CO2ZERO gratis en zonder KLM-merkvoering aan. In ruil daarvoor nodigen we anderen uit om zich bij ons aan te sluiten en hun opgedane ervaringen te delen ten behoeve van een duurzamere toekomst.
KLM President & CEO Pieter Elbers
Het succes van KLM is het succes van Nederland. Met een breed netwerk en een groot aantal bestemmingen is KLM van groot belang voor onze bereikbaarheid, ons businessklimaat, de werkgelegenheid en de positie van Schiphol.
Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen

Dit speciale moment - exact 100 dagen voor het 100-jarig bestaan van KLM - zou samenvallen met de komst van KLM's eerste Boeing 787-10 Dreamliner. KLM heeft al 13 B787-9 Dreamliners in gebruik en begint nu met het toevoegen van B787-10's, waarmee de vloot in totaal uiteindelijk 28 Dreamliners zal bevatten. Het vlootvernieuwingsprogramma is een belangrijk onderdeel in de strategie om de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

De komst van dit nieuwe toestel uit de Amerikaanse Boeing-fabriek heeft lichte vertraging opgelopen, maar de verwachting is dat het een van de komende dagen zal arriveren. Het is niet ongebruikelijk dat het leveringsproces soms op kleine problemen of vertragingen stuit, zoals nu het geval is.

Meer informatie over het Fly Responsibly-initiatief van KLM vindt u hier. En ga voor meer informatie en inspiratie naar de KLM100-website