Amstelveen,
29
juni
2019
|
06:55
Europe/Amsterdam

KLM wil samenwerken aan verduurzaming van de luchtvaart

Samenvatting

In een open brief, gepubliceerd op 29 juni 2019, roept KLM alle belanghebbenden in de luchtvaart op om de krachten te bundelen in de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de sector. Onder de noemer 'Fly Responsibly' nodigt KLM luchtvaartmaatschappijen, partners, klanten en medewerkers uit gebruik te maken van de bestaande duurzaamheidsinitiatieven en -middelen van KLM en daarbij eigen inzichten en initiatieven te delen.

De luchtvaartindustrie is verantwoordelijk voor 2 tot 3 procent van de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot in de wereld. Door de groeiende bevolking, handel en welvaart zal dit percentage in de toekomst mogelijk toenemen. De Air France-KLM Group heeft al 14 jaar een top-3 positie in de Dow Jones Sustainability Index. In haar streven om deze positie te behouden heeft KLM maatregelen genomen op het gebied van vlootvernieuwing en de ontwikkeling van een eigen CO2-compensatieregeling. Meer recentelijk heeft KLM zich gecommitteerd aan de ontwikkeling van het eerste Europese fabriek voor duurzame kerosine en een innovatief vliegtuigconcept, de Flying-V. In 2018 hebben al deze maatregelen geleid tot een relatieve vermindering van de CO2-uitstoot per passagier met 17% ten opzichte van 2011.

Duurzame ontwikkeling in de luchtvaart is niet slechts een relevant vraagstuk voor één luchtvaartmaatschappij alleen. We kunnen pas echt vooruitgang boeken als we als industrie samenwerken. Daarom nodigen we met de lancering van het initiatief 'Fly Responsibly' iedereen uit om ons CO2ZERO-programma voor CO2-compensatie gratis en zonder merkvoering te gebruiken en partner te worden in ons BIO-brandstofprogramma voor bedrijven.
KLM President & CEO Pieter Elbers

Informatie over de kennis, acties en evenementen van ‘Fly Responsibly’ vindt u op het online platform.