Amstelveen,
15
januari
2016
|
10:42
Europe/Amsterdam

Xiamen Airlines en KLM verdiepen partnership door onderhoudscontract voor 787 motoren en meer codeshares

Samenvatting

KLM en Xiamen Airlines hebben vandaag een Memorandum of Understanding getekend over het exclusieve onderhoud voor de langere termijn van Xiamen Airlines’ nieuwe generatie General Electric GEnx-motoren van de Boeing 787-8. Xiamen Airlines heeft in totaal zes Boeing 787-8 toestellen besteld.

Air France Industries KLM Engineering & Maintenance is een volledig gecertificeerde Maintenance Repair & Overhaul organisatie voor de 787 GEnx-motoren. Xiamen Airlines zal de eerste luchtvaartmaatschappij zijn, buiten Air France en KLM, die gebruik maakt op het 787 GEnx-motoren onderhoud in Amsterdam. AFI KLM E&M is een voorloper in het voorzien van professionele onderhoudsdiensten van hoge kwaliteit voor luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Deze nieuwe en aanvullende samenwerking met onze Skyteam partner Xiamen Airlines past binnen onze strategie met focus op Azië, en op China in het bijzonder. Het helpt ook om onze Engineering & Maintenance verder te ontwikkelen

 
Pieter Elbers - KLM President & CEO

Xiamen Airlines en KLM zijn ook overeengekomen hun samenwerking uit te breiden door meer codeshare verbindingen toe te voegen aan hun gezamenlijke netwerken vanuit Amsterdam en Xiamen. Hierdoor kunnen KLM en Xiamen Airlines meer en betere vliegopties bieden aan hun klanten op hun gezamenlijke netwerk.

Xiamen Airlines startte haar directe vluchten tussen Xiamen en Amsterdam in de zomer van 2015, waarbij KLM al sinds 2011 opereert tussen Amsterdam en Xiamen. Samen zijn KLM en Xiamen Airlines goed voor zes vluchten per week tussen hun afzonderlijke hubs.

Xiamen Airlines en KLM streven er naar om elkaars catering service te gebruiken en personeel uit te wisselen om zo van elkaar te leren en de samenwerking nog effectiever te maken.