Amstelveen,
07
september
2017
|
10:04
Europe/Amsterdam

Uitslag Dow Jones Sustainability Index bekend

Samenvatting

Vandaag is bekendgemaakt dat ANA Holdings nummer 1 is op de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling weergeeft. Na twaalf opeenvolgende jaren als meest duurzame luchtvaartmaatschappij moest Air France – KLM haar nummer één positie afstaan aan ANA Holdings.

Ik feliciteer ANA Holdings met de waardering van de meest duurzame airline op de Dow Jones Sustainability Index. Air France – KLM heeft deze positie 12 keer mogen bekleden. Wij blijven ons inzetten om onze dagelijkse operatie en beleid verder te verduurzamen door middel van verantwoorde keuzes en innovatie. Denk daarbij onder meer aan vlootvernieuwing, efficiëntere vluchtuitvoering en de inzet van biobrandstof voor het verkleinen van onze milieuvoetafdruk, maar ook duurzame inzetbaarheid van onze mensen.
KLM President & CEO, Pieter Elbers

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaamheid is geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Air France - KLM. Duurzaam ondernemen betekent voor KLM dat we de focus leggen op thema’s die we het meeste kunnen beïnvloeden en bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Naast onze maatregelen voor het verkleinen van onze milieuvoetafdruk richten we ons op thema’s als diversiteit, verantwoorde inkoop en blijven wij in dialoog met de omgeving rond de Mainport Schiphol.

De betrokkenheid en het innovatiepotentieel van ons personeel zijn van essentieel belang. Veel nieuwe initiatieven worden op de werkvloer bedacht en in de praktijk gebracht. Daarnaast investeren wij in het terugdringen van CO2 uitstoot door onder meer het gebruik van biobrandstof en gewichtsbesparing. Waar mogelijk kiezen wij voor milieuvriendelijke voedingsmiddelen en verpakkingen. KLM heeft zich ten doel gesteld om 2025 het restafval met 50 % te verminderen door minder afval te produceren en nog meer te recyclen.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI)

De DJSI heeft een zogenaamde ‘best-in-class’ aanpak en erkent bedrijven uit allerlei sectoren die het, op basis van diverse duurzaamheidsindicatoren, beter doen dan hun concurrenten. Ieder jaar worden meer dan 3.000 beursgenoteerde bedrijven, inclusief 800 bedrijven in opkomende markten, door RobecoSAM uitgenodigd verslag te doen van hun duurzaamheidsinitiatieven.

Voor meer informatie over duurzaamheid bij KLM, ga naar www.klmtakescare.nl