Amstelveen,
29
mei
2013
|
11:26
Europe/Amsterdam

KLM en AIR FRANCE introduceren wifi aan boord

Samenvatting

- Test met wifi aan boord van twee Boeing 777-300-toestellen
- Passagiers aan boord van deze toestellen kunnen tijdens
  de vlucht blijven sms’en, e-mailen en internetten
- Vandaag vertrekken de eerste vluchten met wifi-service aan boord:
  KLM vliegt naar Panama en AIR FRANCE naar New York

Vandaag voeren KLM en AIR FRANCE hun eerste vluchten met wifi aan boord uit. Dankzij deze nieuwe service kunnen passagiers tijdens de vlucht met de buitenwereld communiceren en gewoon blijven sms’en, e-mailen en internetten. Via de speciaal ontworpen internetportal beschikken ze bovendien over een breed assortiment gratis diensten, waaronder het laatste nieuws en relevante informatie over de luchtvaartmaatschappijen en hun bestemmingen.

Online toegang
In samenwerking met Panasonic Avionics voeren KLM en AIR FRANCE de rest van het jaar een pilot uit aan boord van twee Boeing 777-300-toestellen. In alle reisklassen van deze twee toestellen hebben passagiers toegang tot een wifinetwerk via hun eigen smartphone, laptop of tablet. Tegen bijbetaling van een vast bedrag kunnen zij bovendien vrijelijk e-mailen, internetten of sms'jes versturen.

De toestellen worden wereldwijd ingezet binnen de netwerken van KLM en AIR FRANCE.

Tarieven
Tijdens de pilotfase kunnen passagiers in alle reisklassen gebruikmaken van het wifinetwerk. De kosten hiervoor bedragen EUR 10,95 per uur of EUR 19,95 voor de gehele vlucht. Dit zijn uniforme tarieven binnen de luchtvaartsector, die per creditcard kunnen worden voldaan. De kosten voor het gebruik van een mobiel apparaat aan boord (om sms'jes te versturen of voor dataverkeer) worden aan gebruikers in rekening gebracht volgens de roamingovereenkomst die zij met hun mobiele provider hebben gesloten. Toegang tot alleen de internetportal aan boord is gratis.

De draadloze internetservice (via het internetportaal aan boord of via de satelliet) is kort na vertrek beschikbaar, zodra het toestel een hoogte van 6 km (20.000 feet) heeft bereikt.

De socialmediateams van KLM en AIR FRANCE gaan tijdens de vlucht de dialoog aan met onze klanten via Twitter en Facebook. Volg het nieuws over de eerste wifivlucht via Twitter. Gebruik hiervoor de hashtags #KLMwifi of #AFwifi.

Werken aan wifi aan boord is een belangrijke investering in een nieuwe technologie die nog altijd in ontwikkeling is. Veel van onze klanten vinden het belangrijk dat zij overal en altijd goed bereikbaar zijn. Wij streven ernaar het beste product en het beste systeem te vinden dat bij hun wensen en behoeften past. Voor de toekomst hebben wij er alle vertrouwen in dat onze klanten altijd online kunnen zijn op vluchten van en naar Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam Airport Schiphol.
Peter Hartman, President & CEO of KLM
Met deze gezamenlijke lancering van wifi en datatransmissie aan boord zetten KLM en AIR FRANCE verdere stappen op weg naar vernieuwing. Deze pilot met wifi aan boord van langeafstandsvluchten past perfect bij onze langetermijnstrategie om onze klanten nog meer nieuwe producten en diensten te bieden.
Alexandre de Juniac, Chairman and CEO of Air France
Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws