Amstelveen,
09
december
2019
|
07:30
Europe/Amsterdam

Vervoerscijfers november 2019

De maand november liet een stijging van de KLM-passagiersaantallen zien. KLM had in deze maand 2,0 % meer passagiers aan boord in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Bij een hoger vervoer van 3,2% in passagierskilometers en een hogere capaciteit stoelkilometers van 2,4%, steeg de bezettingsgraad licht met 0,7% in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Azië en Noord-, Zuid-, en Centraal-Amerika.

Ook Transavia liet een groei in vervoercijfers zien van 1,8% RSK’s, dat in combinatie met een minder harde groei van de beschikbare stoelen met 0,4% ASK’s zorgde voor een bezettingsgraad van 92,4%. Een mooie prestatie en 1,3 procentpunt hoger dan in november 2018.

De vracht noteerde een lagere benuttingsgraad. Het vervoer daalde met 2,0% RFTK’s, bij een stijgende capaciteit van 1,2% AFTK’s. Dat is een voortzetting van de trend van de afgelopen maanden.

De vervoerscijfers over de maand november laten een stijging bij passage en daling bij vracht zien. Totaal is er een stijging te zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De 2,0% groei in passagiers is een mooi resultaat voor de novembermaand en hiermee zijn we goed op weg het jaar mooi af te sluiten in groei van onze passagiers. Een groei die overigens hard nodig is om de stijgende kosten te betalen en de toenemende investeringen in klanten en duurzaamheid waar te maken.
Pieter Elbers - President-directeur KLM