Amstelveen,
03
november
2017
|
07:30
Europe/Amsterdam

Verbetering resultaten KLM in derde kwartaal

Het operationeel resultaat van KLM komt in het derde kwartaal uit op €540 miljoen (brutowinstmarge 18,5%), een verbetering van €118 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Over de eerste 9 maanden realiseerde KLM een verbetering van €211 miljoen van €628 naar €840 miljoen (brutowinstmarge 10,7%). Deze verbetering is het gevolg van een combinatie van 1) hogere inkomsten, 2) lagere brandstofkosten, én 3) de inspanningen binnen het Perform 2020 programma, waardoor de kosten per eenheid omlaag gingen. De productiviteit verbeterde in de eerste 9 maanden met 3,7%. Door de inzet van alle KLM’ers is dit goede tussenresultaat bereikt.  

In het derde kwartaal was de capaciteitsgroei van KLM Passage beperkt tot 2,1%, daar waar die voor de eerste 9 maanden 4,6% is. De volle pieken op Schiphol in de zomer laten verdere groei niet toe. Terwijl de capaciteitsgroei in het derde kwartaal beperkt was, stegen bij KLM Passage zowel de inkomsten per passagier als de bezettingsgraad.

De resultaten over de eerste 9 maanden zijn duidelijk zeer goed te noemen en het bewijs dat onze KLM-strategie werkt. De cijfers zijn echter nog een tussenstand. KLM gaat door op de ingeslagen weg van productiviteitsverhoging en verdere structurele kostenverlaging met als doel het investeringsniveau verder op te schroeven voor de KLM-klant en medewerkers.
Pieter Elbers - President-directeur KLM

De gezamenlijke Air France - KLM derde kwartaal cijfers 2017 zijn terug te vinden in de download box van dit bericht.