Amstelveen,
27
augustus
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Van CO2-compensatie tot lekkernij – KLM serveert duurzame chocola in WBC

Samenvatting

Vanaf 26 augustus biedt KLM haar World Business Class passagiers een vernieuwde, duurzamere versie aan van de beroemde chocoladehuisjes. Aan de cacao die hiervoor wordt gebruikt, kleeft niet alleen een smakelijk maar vooral ook een duurzaamheidsverhaal. De gebruikte cacao is namelijk afkomstig van fincas (boerderijen) in Panama die meedoen aan het CO2OLTropical Mix-project waarin KLM investeert.

Investeren in CO2-vermindering

Het project combineert herbebossingsactiviteiten met cacaoproductie en is onderdeel van KLM’s CO2ZERO-service. Deze service biedt passagiers al tien jaar de mogelijkheid hun CO2-uitstoot te compenseren door te investeren in een CO2-verminderingsproject. Behalve voor CO2-opslag, zorgt het CO2OL Tropical Mix-project ook voor kleinschalige, duurzame productie van cacao en hout, waardoor er meer banen ontstaan voor de lokale bevolking.

UTZ-gecertificeerde chocolade

In 2010 plantten de CO2OL Tropical Mix-boerderijen in Bocas del Toro de cacaobomen. Bijna tien jaar later strekken de cacaopercelen van het project zich uit over de lage heuvels van het cacaostadje in Panama. De chocolade die van dit project afkomstig is, is UTZ-gecertificeerd, dankzij onder andere duurzame managementtechnieken zoals het planten van een mix van cacaoboomsoorten en schaduwbomen.

Van Panama naar België naar WBC

De chocoladeproducent Barry Callebaut importeert de cacao uit Bocas del Toro en maakt er in België verschillende chocolademassa's van. Daarna verwarmt, koelt, vormt en verpakt de Nederlandse chocolatier Visser de chocolade. Het resultaat: de perfect gevormde chocoladehuisjes die vanaf 26 augustus aan boord van KLM’s World Business Class worden geserveerd.