Amstelveen,
15
februari
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Twee nieuwe directeuren voor KLM

Samenvatting

Camiel Eurlings en Erik Varwijk treden toe, samen met KLM President & CEO Peter Hartman en CFO Frédéric Gagey aan de statutory managing board of KLM Royal Dutch Airlines op 1 July 2011 aanstaande.

Alle statutair directeuren zullen deel uit maken van de Air France KLM Group Executive Committee. Het nieuwe directieteam start 1 april.

President-directeur Peter Hartman: “Ik ben trots op de nieuwe samenstelling van de directie. Wij hebben vanaf december intensieve gesprekken gevoerd met Camiel Eurlings over zijn mogelijkheden bij KLM. Ik ben zeer verheugd over de uitkomst van deze gesprekken. Evenals over de toetreding van Erik Varwijk tot de directie.”

Eurlings gaat zich richten op Air France - KLM Cargo. Hij neemt deze directieportefeuille over van Hartman. Eurlings: “Ik heb de laatste tijd verschillende aanbiedingen serieus overwogen, maar ik heb vol overtuiging gekozen voor KLM, onze nationale trots. KLM is van groot belang voor onze Nederlandse economie en samen met partner Air France een wereldspeler. Een toekomstgericht bedrijf met een lange Nederlandse traditie en zeer toegewijde medewerkers. Mijn verantwoordelijkheid voor Cargo brengt me als logistiek ingenieur terug bij mijn vakgebied. Een inhoudelijk prachtige baan, waarbij ook mijn privétijd beter planbaar is.’’

Michael Wisbrun, Executive Vice President KLM Cargo en voorzitter van de Joint Cargo Committee Air France KLM Martinair, is kandidaat gesteld voor een relevante functie voor de Air France KLM Group. Hierover volgt binnenkort nader bericht. “Ik heb Cargo bijna twaalf jaar met veel plezier geleid. Ik kijk uit naar de samenwerking met Eurlings de komende maanden.’’ Wisbrun zal zijn membership van de Air France KLM Group Executive Committee overdragen.

Varwijk is sinds 1989 in dienst van KLM, nu nog in de functie van Executive Vice President Commercial Passenger Business. Hij behoudt als directeur zijn huidige aandachtsgebieden, zowel binnen Air France KLM als binnen KLM. ''Ik ben blij deze stap te kunnen maken'', aldus Varwijk. “Het is een belangrijke ontwikkeling voor KLM dat dit onderdeel van onze business is geborgd in de directie.''

De voorgenomen benoemingen van Camiel Eurlings en Erik Varwijk worden ter goedkeuring voorgelegd aan de aandeelhouders van de vennootschap tijdens de jaarlijkse vergadering op 1 juli 2011. De Ondernemingsraad wordt om advies gevraagd over de benoemingen.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws