Amstelveen,
13
februari
2017
|
19:40
Europe/Amsterdam

Transavia zet in op groei in Nederlandse markt

Samenvatting

Vandaag kondigde Transavia Nederland het besluit aan zich, conform de AIR FRANCE KLM-strategie ‘Trust Together’, te concentreren op groei in de thuismarkt. Transavia zal blijven investeren in een verdere positionering van het merk, digitale innovatie en de vloot, waarmee de positie als toonaangevende low-cost carrier met het grootste marktaandeel in Nederland zal worden verstevigd. Deze verandering van focus, in combinatie met de onzekerheid van de vooruitzichten voor de operaties in München op de lange termijn, hebben Transavia doen besluiten de vluchten vanuit de hub in München per eind oktober 2017 te beëindigen. Klanten die vanaf de basis in München willen vliegen, kunnen tot en met de laatste vlucht in oktober boeken en vliegen.

Binnen de nieuwe AIR FRANCE KLM-strategie ‘Trust Together’, de prioriteit van Transavia ligt in het verder ontwikkelen van haar beide thuismarkten, Nederland en Frankrijk. Het beëindigen van de basis in München maakt onderdeel uit van deze strategie.
Jean Marc Janaillac, Chairman and CEO of Air France-KLM
Door de krachten van KLM en Transavia te bundelen zullen we een nóg stevigere positie kunnen innemen in de Nederlandse markt. Het stelt Transavia ook in staat haar middelen zo in te zetten dat deze verandering versneld kan worden doorgevoerd. Samen hebben we al 25 nieuwe bestemmingen voor de zomerdienstregeling van 2017 aangekondigd. Zo bieden we met beide maatschappijen samen nu al meer dan 280 routes aan in Europa.
Pieter Elbers - KLM President & CEO
Het zit in ons DNA om altijd naar nieuwe kansen uit te kijken, terwijl we tegelijkertijd onze business aanpassen aan nieuwe marktomstandigheden. Op basis van onze sterke merkwaardering en de hoge klantloyaliteit in Nederland wordt verwacht dat onze stations in Amsterdam en Rotterdam in 2017 met 10% zullen groeien, terwijl Eindhoven dit jaar naar verwachting een groei zal meemaken van 20%. Helaas zal onze basis in München niet langer bijdragen aan onze strategie. Ik besef dat dit een grote teleurstelling is voor al onze collega’s en partners, vooral degenen in München. Zij hebben heel hard gewerkt voor onze klanten, en zullen dat uiteraard ook zeker blijven doen tot oktober 2017. Ik bedank allen nadrukkelijk voor deze grote inspanning.
Mattijs ten Brink, Managing Director van Transavia

Transavia blijft haar betrokkenheid tonen naar haar klanten, partners en medewerkers. Piloten, cabinemedewerkers en grondpersoneel zullen alle hulp en steun krijgen die nodig is om deze transitie door te maken. Klanten die vanaf de basis in München willen vliegen, kunnen tot en met de laatste vlucht in oktober boeken en vliegen.