Amstelveen,
25
maart
2014
|
19:42
Europe/Amsterdam

Tijdelijke opschorting KLM Cityhopper-vluchten naar Manston (Kent)

Onzekerheid door mogelijke sluiting luchthaven

Samenvatting

KLM Cityhopper schort per 10 april tijdelijk de vluchten van Amsterdam naar Manston (Kent) op vanwege de onzekerheid over de toekomst van de luchthaven. KLM Cityhopper kan als operating airline voor KLM hierdoor niet de garantie geven aan KLM-passagiers dat de vluchten uitgevoerd kunnen worden. De luchthaven Manston houdt op dit moment een consultatieronde over een mogelijke sluiting.

Voor de passagiers die op of na 10 april zouden vliegen tussen Amsterdam en Manston is een KLM rebook policy van kracht. KLM gaat deze passagiers een alternatief bieden via Londen Heathrow. Op dit moment is het niet meer mogelijk nog tickets te boeken naar Manston.

In de zomer van 2013 is KLM Cityhopper begonnen met twee dagelijkse vluchten met een Fokker 70 naar Manston. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release