Amstelveen,
18
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Testvlucht KLM goed verlopen

Samenvatting

KLM heeft zaterdagavond van ongeveer 19.45 uur tot 21.00 uur een testvlucht  gemaakt in het Nederlandse luchtruim met een Boeing 737-800. De vlucht is uitgevoerd om vast te stellen of de kwaliteit van de atmosfeer voldoet om veilig te vliegen. De vlucht is zonder enig probleem verlopen.

Het toestel is na de landing naar de hangar overgebracht voor een technische inspectie. De resultaten hiervan worden gerapporteerd aan de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De Inspectie neemt vervolgens het besluit of er luchtverkeer mogelijk is.

President-directeur van KLM, Peter Hartman: “Er is op het eerste oog geen reden om aan te nemen dat er iets aan de hand is. Wij hebben geen bijzonderheden waargenomen noch tijdens de vlucht, noch tijdens de eerste inspecties op de grond. Als de resultaten van de technische inspectie dat beeld bevestigen, dan staan wij morgen klaar om allereerst onze zeven vliegtuigen uit Dusseldorf terug naar Amsterdam te vliegen. We hopen vervolgens zo snel mogelijk toestemming te krijgen een deel van onze operatie op te starten en onze passagiers op hun bestemming te krijgen”. Naast Peter Hartman vloog ook Ype de Haan, Executive vice-president operations als observer mee.

De vlucht is uitgevoerd tot 41000 voet (circa 13 kilometer hoogte) dat is de maximale vlieghoogte van dit type vliegtuig. KLM verwacht morgenochtend de definitieve resultaten van de technische inspectie.

Passagiers wordt geadviseerd niet naar Schiphol af te reizen maar de website van de luchtvaartmaatschappijen in de gaten te houden voor de laatste informatie over hun vlucht.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws