Amstelveen,
15
juli
2020
|
13:02
Europe/Amsterdam

Southampton nieuwe bestemming in KLM’s Europese netwerk

Samenvatting

KLM vliegt vanaf 31 augustus dagelijks tussen Schiphol en Southampton, de grootste stad ten zuiden van Londen. De vluchten worden uitgevoerd met de Embraer 175, met een capaciteit van 88 passagiers. Southampton is de zeventiende bestemming in het Verenigd Koninkrijk voor KLM.

De coronacrisis heeft veel impact op de Europese luchtvaart. De vraag en het aanbod zijn meer en sneller dan voorheen aan verandering onderhevig. Dit betekent dat KLM een veerkrachtig netwerk nodig heeft. Door het openen van een nieuwe route zoals Southampton, wordt het wegvallen van de vraag op andere routes in Europa opgevangen. Daarnaast versterkt KLM haar positie in het Verenigd Koninkrijk.

KLM is bezig om het netwerk langzaam en zorgvuldig weer op te bouwen. Het aantal bestemmingen groeit snel, maar het aantal vluchten is nog lang niet op het oude niveau. KLM kiest er namelijk voor om klanten eerst zoveel mogelijk keuze te bieden qua bestemmingen. De opening van Southampton past bij deze strategie.

Vluchtschema Southampton

KLM zal met ingang van 31 augustus 2020 dagelijks vliegen tussen Schiphol en Southampton. De Embraer 175 heeft 20 stoelen in Business Class, 8 in Economy Comfort en 60 in Economy Class.

Het vluchtschema is als volgt:

  • KL0919 vertrekt dagelijks uit Amsterdam om 16.35 en arriveert in Southampton om 16.45.
  • KL 0920 vertrekt dagelijks uit Southampton om 17.20 en arriveert in Amsterdam om 19.35.

Alle tijden zijn lokaal.

Over Southampton

Southampton is de derde grootste haven van het Verenigd Koninkrijk en de grootste cruisehaven van Noord-Europa, met 2 miljoen cruisepassagiers per jaar. De stad heeft de best bewaarde middeleeuwse stadsmuren van Engeland. Een bezoekje aan de historische dokken is ook een aanrader. En in het ultramoderne SeaCity Museum wordt het verhaal van de Titanic verteld, die op 10 april 1912 uit Southampton vertrok.