Amstelveen,
18
februari
2016
|
14:45
Europe/Amsterdam

Social airline KLM verbindt reizigers en Amsterdam locals

Samenvatting

KLM biedt passagiers de unieke kans om Amsterdam te ervaren door te socializen met een lokale inwoner uit Amsterdam. Met de nieuwe Layover with a Local-service worden overstappende passagiers op Schiphol op basis van hun sociale profiel gekoppeld aan locals in Amsterdam die graag nieuwe mensen ontmoeten. Zo kunnen KLM-passagiers tijdens hun overstap kennismaken met het echte Amsterdam.

De Layover with a Local-service is speciaal bedoeld voor reizigers met een overstaptijd op Schiphol van minimaal zes uur. Overstappende reizigers kunnen zich aanmelden voor de service via de Layover with a Local-app. In plaats van tijd door te brengen op de luchthaven, kunnen zij dankzij deze service het centrum van Amsterdam verkennen. KLM koppelt hen aan locals in Amsterdam, waarbij rekening wordt gehouden met taalvoorkeur en interesses. Bij aankomst op Schiphol krijgt de reiziger via de app heldere instructies en een gratis NS-retourtje naar Amsterdam Centraal, waar hij of zij door de local wordt opgewacht. Na de ontmoeting helpt de app de reiziger tijdig terug te keren naar de luchthaven.

Dit initiatief past helemaal bij KLM’s positionering als social luchtvaartmaatschappij. Zo’n 70% van alle KLM-passagiers stapt over op Schiphol. Daarom hebben wij deze nieuwe service in het leven geroepen. Waar reizigers anders zouden wachten op de luchthaven, bieden wij hen nu een unieke kans om Amsterdam te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Bovendien kan dit bliksembezoek reizigers op het idee brengen een keer terug te komen om de rest van de stad te zien
Tjalling Smit, SVP Digital bij AIR FRANCE KLM

De Layover with a Local-app is half maart te downloaden in de App Store. Meld u vast aan via klm.com/layover