Amstelveen,
21
november
2012
|
09:30
Europe/Amsterdam

Skyteam verwelkomt Xiamen Airlines

19e deelnemer versterkt leidende positie van SkyTeam in Groot-China

Samenvatting

De wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam heet het Chinese Xiamen Airlines vandaag welkom als 19e deelnemer Xiamen Airlines is ook de vierde deelnemer uit de regio Groot-China. Met haar toetreding versterkt de luchtvaartmaatschappij de aanwezigheid van SkyTeam in China en de leidende positie van de alliantie in deze regio. Xiamen Airlines biedt de alliantie drie nieuwe hubs - Xiamen, Fuzhou en Hangzhou – én een uitgebreid binnenlands en groeiend internationaal netwerk.

Met de toetreding tot SkyTeam opent Xiamen Airlines de wereld voor haar passagiers. En vandaag versterken wij ook de aanwezigheid van SkyTeam in China. Groot-China blijft een belangrijke regio voor onze alliantie. Xiamen Airlines zal onze alliantiepartners China Southern, China Eastern en China Airlines helpen bij de ontwikkeling van klantgerichte initiatieven binnen dit gebied.
Michael Wisbrun, SkyTeam’s Managing Director.
Door diversificatie en uitbreiding van ons netwerk zorgt deelname aan SkyTeam ervoor dat wij onze klanten meer voordelen kunnen bieden. Dit is van cruciaal belang voor het succes van onze nieuwe internationale routes. Onze passagiers kunnen zich verheugen op spannende nieuwe bestemmingen, terwijl wij uitkijken naar de toekomstige samenwerking met onze alliantiepartners.
Che Shanglun, President en CEO van Xiamen Airlines.

Xiamen Airlines is de op vijf na grootste luchtvaartmaatschappij van China en, met al 26 jaar op rij positieve financiële resultaten, een van de meest winstgevende airlines ter wereld. Ieder jaar vervoert de maatschappij ruim 15 miljoen passagiers naar meer dan 50 steden, waaronder Macau, Hongkong en Taipei. De maatschappij is in 1984 opgericht met de kustplaats Xiamen in de dynamische provincie Fujian als thuisbasis. Deze Chinese provincie kan zich beroemen op een bloeiende en gevarieerde industriële economie en een groeiende toeristenmarkt.

Het snelgroeiende internationale netwerk van Xiamen Airlines omvat Zuidoost- en Noordoost-Azië. De maatschappij heeft bovendien plannen aangekondigd om, na de introductie van de Boeing 787 in 2014, ook vluchten naar Europa, Noord-Amerika en Australazië uit te voeren. Deelname aan SkyTeam biedt de klanten van Xiamen Airlines betere aansluitingen op internationale vluchten vanuit China die door andere alliantiepartners worden uitgevoerd. Hiertoe behoren de luchtvaartmaatschappijen uit de regio: China Airlines, China Eastern en China Southern, en negen andere SkyTeam Member airlines: Aeroméxico, Aeroflot, Air France, Alitalia, Delta, Kenya Airways, KLM, Korean Air en Vietnam Airlines.

In lijn met het streven van SkyTeam om de beleving van klanten te verrijken, is Xiamen Airlines ook begonnen met de introductie van SkyPriority; priorityservices op de luchthaven voor SkyTeam Elite Plus-deelnemers en passagiers van First Class en Business Class wereldwijd. Klanten van Xiamen Airlines kunnen met onmiddellijke ingang Miles sparen en besteden tijdens vluchten die door de SkyTeam Member airlines worden uitgevoerd. Deelnemers aan de frequent flyer programma’s van andere SkyTeam-partners kunnen ook Miles sparen en besteden aan boord van door Xiamen Airlines uitgevoerde vluchten.

SkyTeam-passagiers kunnen met de SkyTeam Go Round the World Pass en Go Greater China Pass aan boord van Xiamen Airlines naar China reizen. Dit biedt passagiers nog meer opties om flexibel en voordelig wereldwijd en binnen de regio te vliegen.
 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Over Xiamen Airlines
Xiamen Airlines werd op 25 juli 1984 opgericht en heeft Zuidoost-Azië als thuisbasis. Vanuit haar belangrijkste hubs in Xiamen, Fuzhou en Hangzhou vliegt de Chinese luchtvaartmaatschappij op meer dan 220 routes, met onder meer vluchten naar de meeste grote en middelgrote steden in de regio Groot-China (inclusief Hongkong, Macau en Taiwan) en belangrijke steden in Zuidoost- en Noordoost-Azië. Xiamen Airlines beschikt als enige Chinese luchtvaartmaatschappij over een vloot die uitsluitend uit Boeing-toestellen is samengesteld. De maatschappij heeft momenteel een vloot van 86 toestellen, waarmee 15,2 miljoen passagiers worden vervoerd. In lijn met het komende vijfjarenplan zal Xiamen Airlines in 2015 over 136 toestellen beschikken (waaronder 6 B787’s) om ruim 30 miljoen passagiers te vervoeren. Xiamen Airlines is sinds november 2012 volwaardig lid van de SkyTeam-alliantie. www.xiamenair.com

Deel deze release

Laatste nieuws