Amstelveen,
16
december
2013
|
20:28
Europe/Amsterdam

SkyTeam kondigt toetreding van Garuda Indonesia aan

Samenvatting

20ste partner stimuleert groei van SkyTeam in de Aziatisch-Pacifische regio vanaf maart 2014.

De wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam zal op 5 maart 2014 Garuda Indonesia welkom heten als 20ste deelnemer van SkyTeam. Hiermee wordt de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië de tweede SkyTeam-partner uit Zuidoost-Azië.

Door toetreding van Garuda tot SkyTeam kunnen klanten wereldwijd eenvoudig naar Indonesië, de belangrijkste economie van Zuidoost-Azië, reizen. Vanuit de Indonesische hoofdstad en financieel centrum Jakarta voert Garuda rechtstreekse vluchten uit naar zes SkyTeam-hubs: Seoel, Kanton, Peking, Shanghai, Taipei en Amsterdam.

Emirsyah Satar, CEO bij Garuda Indonesia, gaf aan SkyTeam en de Member airlines dankbaar te zijn voor alle ondersteuning die zij Garuda tot dusver hebben geboden. Toetreding tot SkyTeam is een langetermijnontwikkelingsstrategie en is onderdeel van het strategische uitbreidingsprogramma “Quantum Leap 2011 – 2015” van de maatschappij. In het kader van dit programma heeft Garuda haar dienstverlening verbeterd en heeft ze actief samenwerking gezocht met de Member airlines van SkyTeam.

SkyTeam biedt klanten van Garuda meer dan 1.020 bestemmingen over de hele wereld. Behalve een uitgebreid netwerk en speciale services als SkyPriority vormt toegang tot ruim 530 lounges wereldwijd een van de overige voordelen die Garuda-klanten bij de SkyTeam-alliantie genieten. Garuda ligt op koers met alle criteria die SkyTeam aan toekomstige partners stelt, waaronder de implementatie van een IT-platform en klantgerichte initiatieven. Wij kijken ernaar uit om volgend jaar op 5 maart de luchtvaartmaatschappij te mogen verwelkomen.
Michael Wisbrun, SkyTeam’s Managing Director.
Deelname aan SkyTeam vormt een nieuwe belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze maatschappij, waarbij we nu een rol op mondiaal niveau kunnen gaan spelen. Dit maakt deel uit van onze strategie om ons wereldwijde netwerk uit te breiden, terwijl we tevens onze dienstverlening verbeteren door altijd en overal een comfortabele en naadloze reiservaring aan onze klanten te bieden.
Emirsyah Satar, CEO bij Garuda Indonesia
Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release