Amstelveen,
12
januari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

SkyTeam introduceert SkyPriority voor trouwe klanten

Samenvatting

Duidelijk herkenbare priorityservices helpen SkyTeam-klanten sneller over de luchthaven te bewegen.

De wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam heeft vandaag de introductie aangekondigd van SkyPriority, een reeks duidelijk herkenbare luchthavenservices voor Elite Plus-deelnemers en passagiers van First Class en Business Class. SkyPriority is ontwikkeld om binnen de gehele alliantie een gemeenschappelijke en consistente servicestandaard voor priorityservices op de luchthaven te bieden. Het programma zal maart 2012 op een aantal geselecteerde hubs worden uitgerold. In de loop van de komende maanden zal SkyPriority geleidelijk op meer dan 800 luchthavens worden geïntroduceerd en begin 2013 op ruim 1000 luchthavens beschikbaar zijn.

Via SkyPriority zijn alle partners binnen de SkyTeam-alliantie gebonden aan een gezamenlijke en consistente servicestandaard voor priorityservices op de luchthaven. Dankzij een duidelijke zichtbaarheid van deze services vinden klanten makkelijk hun weg en kunnen zij zich sneller over de luchthaven bewegen. Daarnaast is het ook voor het luchthavenpersoneel eenvoudiger om SkyPriority-klanten te assisteren.

SkyPriority is ontwikkeld door Delta Air Lines, een van de oprichters van SkyTeam, die het product in 2010 bij haar klanten introduceerde. Vanwege het grote succes van SkyPriority heeft SkyTeam het programma overgenomen. SkyTeam vormt daarmee de eerste wereldwijde luchtvaartalliantie die deze priorityservices consistent op wereldwijde schaal aanbiedt, waarbij alle huidige en toekomstige Member airlines deelnemen.

Tot de SkyPriority-services behoren:

  • Speciale incheckgebieden
  • Voorrang bij de bagageafgifte
  • Voorrang bij ticketkantoren op de luchthaven
  • Voorrang bij transferbalies
  • Snellere doorgang bij de beveiliging, indien beschikbaar
  • Voorrang bij het aan boord gaan
  • Voorrang bij de bagageafhandeling

 

“SkyPriority maakt deel uit van onze voortdurende inspanningen om de reiservaring van onze klanten te verbeteren. Door op de luchthavens consistente en uniforme diensten te leveren zorgen we dat reizen sneller en eenvoudiger wordt voor onze klanten”, aldus Michael Wisbrun, algemeen directeur van SkyTeam. “Het is verreweg het grootste gezamenlijke SkyTeam-project tot op heden en een uitstekend voorbeeld van de manier waarop onze Members intensief samenwerken om onze klanten nog meer voordelen te bieden.”

 

Op luchthavens overal ter wereld zullen de SkyPriority-services duidelijk herkenbaar worden aangegeven. Bovendien wordt het SkyPriority-logo zichtbaar op de instapkaarten van de betreffende passagiers. Daarnaast zal het beeldmerk aan de bestaande logo’s van de afzonderlijke luchtvaartmaatschappijen worden toegevoegd, zodat passagiers de SkyPriority-services op iedere luchthaven onmiddellijk kunnen herkennen.

De SkyTeam Member airlines hebben ieder hun eigen implementatiedatum en introductieperiode vastgesteld. Enkele van de eerste luchthavens waar SkyPriority wordt geïntroduceerd zijn Amsterdam, Atlanta, Guangzhou, Nairobi,  Shanghai en Taipei. Begin 2013 zal SkyPriority op ruim 1000 luchthavens aanwezig zijn. Na deze geleidelijke introductie zullen in een later stadium extra SkyPriority-voordelen worden geïntroduceerd.

Voor meer informatie:

SkyTeam Corporate Communications
T:  +31 (0)20 3333064
E: media@skyteam.com

 

 

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. De vijftien airlines zijn: Aeroflot, Aeromexico, Air Europa, Air France, Alitalia, China Airlines, China Eastern, China Southern, Czech Airlines, Delta Air Lines, Kenya Airways, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air, TAROM en Vietnam Airlines. SkyTeam biedt haar 487 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem met ruim 14.500 dagelijkse vluchten naar 926 bestemmingen in 173 landen.

 

 

www.skyteam.com / www.facebook.com/skyteam  / www.youtube.com/user/skyteam

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws