Amstelveen,
29
mei
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Saudia treedt toe tot SkyTeam

Samenvatting

Vandaag verwelkomde SkyTeam, de wereldwijde luchtvaartalliantie, Saudia als 16de partner tijdens een toetredingsceremonie in Jeddah. Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië, is daarmee de eerste Member airline uit het Midden-Oosten. Dankzij deze uitbreiding krijgt de alliantie vaste voet aan de grond in deze belangrijke economische regio.

De deelname van Saudia biedt meerwaarde aan de alliantie, doordat onze klanten nu toegang krijgen tot de belangrijke Saoedi-Arabische markt. Door een belangrijke speler uit het Midden-Oosten aan onze alliantie toe te voegen, spelen we in op de vraag van onze passagiers naar een grotere reiskeuze binnen deze regio. Hiermee bieden we meer bestemmingen, terwijl we ons blijven richten op het verbeteren van de producten en diensten voor onze wereldwijde klanten.”
Michael Wisbrun, SkyTeam’s Managing Director.
Toetreding tot SkyTeam vormt een integraal onderdeel van de langetermijnstrategie van Saudia. Tot deze strategie behoren de rebranding van onze luchtvaartmaatschappij, herstructurering van onze kernactiviteiten en verbetering van onze luchthavendiensten en ons productaanbod aan boord. “Wij zijn er trots op als eerste luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten tot SkyTeam toe te treden, en deze mijlpaal markeert een gedenkwaardige gebeurtenis in de geschiedenis van onze maatschappij. Wij verheugen ons op een mooie toekomst als SkyTeam-partner, waarbij we onze klanten een groter wereldwijd netwerk en meer voordelen kunnen bieden.”
Khalid Al-Molhem, Director General van Saudia

Vandaag verwelkomde SkyTeam, de wereldwijde luchtvaartalliantie, Saudia als 16de partner tijdens een toetredingsceremonie in Jeddah. Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië, is daarmee de eerste Member airline uit het Midden-Oosten. Dankzij deze uitbreiding krijgt de alliantie vaste voet aan de grond in deze belangrijke economische regio.

Vanuit haar hubs in Jeddah, Riyad en Dammam bedient Saudia een uitgebreid netwerk dat zich uitstrekt over het Arabisch schiereiland, het Indisch subcontinent en Noord-Afrika. Saudia voegt 35 nieuwe bestemmingen toe aan het wereldwijde netwerk van SkyTeam, waaronder 26 bestemmingen in Saoedi-Arabië. Tot deze nieuwe bestemmingen behoren Islamabad in Pakistan, Colombo in Sri Lanka en Alexandrië in Egypte.

“De deelname van Saudia biedt meerwaarde aan de alliantie, doordat onze klanten nu toegang krijgen tot de belangrijke Saoedi-Arabische markt”, aldus Michael Wisbrun, Managing Director van SkyTeam. “Door een belangrijke speler uit het Midden-Oosten aan onze alliantie toe te voegen, spelen we in op de vraag van onze passagiers naar een grotere reiskeuze binnen deze regio. Hiermee bieden we meer bestemmingen, terwijl we ons blijven richten op het verbeteren van de producten en diensten voor onze wereldwijde klanten.”

“Toetreding tot SkyTeam vormt een integraal onderdeel van de langetermijnstrategie van Saudia. Tot deze strategie behoren de rebranding van onze luchtvaartmaatschappij, herstructurering van onze kernactiviteiten en verbetering van onze luchthavendiensten en ons productaanbod aan boord”, vertelt Zijne Excellentie Khalid Al-Molhem, Director General van Saudia. “Wij zijn er trots op als eerste luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten tot SkyTeam toe te treden, en deze mijlpaal markeert een gedenkwaardige gebeurtenis in de geschiedenis van onze maatschappij. Wij verheugen ons op een mooie toekomst als SkyTeam-partner, waarbij we onze klanten een groter wereldwijd netwerk en meer voordelen kunnen bieden.”

Voordat Saudia toetrad tot SkyTeam, startte de maatschappij een vierjarig ‘turnaround’-programma dat in 2013 zal worden afgerond. Speerpunten van dit programma waren het opnieuw bepalen van de bedrijfsidentiteit en het wijzigen van de naam. Tijdens de toetreding tot SkyTeam werd de naam Saudia opnieuw geïntroduceerd; de naam die de airline van 1972 tot 1996 droeg en die nog altijd vol genegenheid door haar klanten wordt gebruikt. Honour, een adviesbureau binnen de luchtvaartindustrie op het gebied van merkbeleving, bedacht en leidde het ‘brand refresh’-programma. Het transformatieprogramma van Saudia omvat verder een modernisering van de IT-faciliteiten, de commerciële, operationele en financiële systemen en vernieuwing van Saudia’s vloot door de aanschaf van 90 nieuwe toestellen.

Tijdens de toetredingsceremonie onthulde Saudia twee toestellen die in de kleuren van SkyTeam zijn gespoten. Deze toestellen zijn een Boeing B777-200 (reg. HZ-AKC) die op routes naar Dubai / Londen / New York /Guangzhou wordt ingezet, en een Airbus A320 (reg. HZ-ASF) die voornamelijk op routes naar Europa en de Verenigde Arabische Emiraten wordt gebruikt.

Voor meer informatie:

Saudia
Public Relations
T:  +96626862153
E: asmadani@saudiairlines.com

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws