Amstelveen,
26
april
2013
|
10:55
Europe/Amsterdam

Samenwerking KLM en Etihad Airways solide

Samenvatting

In de Telegraaf staat vandaag een artikel met de kop “Etihad wil niet met KLM”. Dat is volstrekt onjuist. Evenals de verwijzing naar vermeende uitspraken van Peter Hartman over een joint venture met Etihad Airways. 

De heer Hartman heeft altijd gesteld nieuwe vormen van joint ventures te willen ontwikkelen. De joint ventures die ontwikkeld zijn in de jaren tachtig, passen namelijk niet meer in deze moderne tijd. Op dit moment bekijken KLM en Etihad Airways welke vorm van samenwerking het beste past. 

 

Sinds kort vliegt KLM dagelijks naar Abu Dhabi. In het kader van de intensieve samenwerking doet Etihad vanaf 21 mei vanuit thuisbasis Abu Dhabi dagelijks Schiphol aan, in een codeshare met KLM.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws