Amstelveen,
07
juli
2014
|
11:35
Europe/Amsterdam

Run in the Sun – KLM Curaçao Marathon 2014

Hardloopevenement, primeur op Curaçao

Samenvatting

Op zondag 30 november 2014 vindt de eerste editie plaats van de KLM Curaçao Marathon, in Willemstad (Curaçao). Een primeur op het eiland. Dit hardloop evenement is voor jong en oud, scholen en bedrijven voert langs een bijzondere route en wordt van a tot z muzikaal ondersteund.

Voor iedereen die meedoet aan de KLM Curaçao Marathon is een geschikte afstand beschikbaar: 5 km “walk or Run”, 10 km ”walk or Run”, halve marathon, hele marathon (duo) of 15 km Trail. Het evenement verwacht deelnemers van over de hele wereld aan de start.

Route
Een bijzondere route is uitgestippeld. Start punt is het Lions Dive Hotel & Beach Resort. De halve en hele marathon voeren deelnemers langs de waterkant van Curaçao, over de beroemde Koningin Emma pontonbrug (‘swinging old lady’). En over de Koningin Julianabrug – één van de hoogste bruggen ter wereld op 56,4 meter boven zee, waar normaal gesproken niemand overheen mag lopen. Ook de beroemde handelskade maakt deel uit van de route.

Muzikale omlijsting
Het belooft een swingende route te worden, zowel voor de lopers als de toeschouwers. Radio Dolfijn en Curom broadcasting verslaan het evenement van start tot finish, zodat het ook voor thuisblijvers live te volgen is. Langs de gehele route is een geluidsvergunning afgegeven. Hotels langs de route – zoals het Avila Hotel, Renaissance Curaçao Resort & Casino, Hilton Curaçao Resort and Kura Hulanda Village & Spa Curaçao – en ook het Curaçao Tourist Bureau zorgen naast drinkposten voor ondersteuning met Caribische muziek.

Aftrap en afsluiting
De avond voorafgaand aan het evenement is er een traditionele ‘Pasta party’, deze eerste editie bereid met medewerking van sterrenchef en marathonloper Pascal Jalhay, in samenwerking met Curaçao culinair. De finish en afterparty wordt gevierd op één van de populairste stranden van Curaçao, recht voor het Lions Dive & Beach Resort. De prijsuitreiking vindt plaats op een podium in zee.

Inschrijven
Online inschrijven kan op klmcuracaomarathon.com. Iedere deelnemer ontvangt een startnummer met tijdsregistratie, een medaille en een T-shirt. Resultaten zijn direct na de finish online toegankelijk op deze site. Op zaterdag 29 organiseert het loopevenement, in samenwerking met Curaçao Tourist Board, de Curaçaose atletiekbond en Curaçao Hospitality & Tourism Association . Tevens zal de Koninklijke Nederlandse Marine de organisatie en in het bijzonder 15 km Trail ondersteunen. De stichting heeft als doel: de hardloopsport november vindt de Lito Kids run plaats, gesponsord door Maduro & Curiel’s bank.

Organisatie
Stichting Run in the Sun bevorderen voor jong en oud op Curaçao. De positieve invloed van sport en hardloopevenementen kan immers bijdragen aan een verbeterde verhouding tussen bevolkingsgroepen, het stimuleert een gezonde levensstijl en bevordert het toerisme naar Curaçao. Het bestuur van de stichting bestaat uit initiatiefnemer Kees van Muiswinkel, Race Director Wim Verhoorn en Martin Does van Kuoni en Does Travel & Cadushi Tours.

Sponsoren
KLM is titelsponsor van het evenement. Hardlopen is een geliefde sport bij veel van KLM’s trouwste klanten. De sport wordt steeds populairder en is voor reizigers overal ter wereld te beoefenen. KLM hecht bovendien veel waarde aan de maatschappelijke rol van het event, dat jong en oud stimuleert tot een gezonde en actieve levensstijl. Bovendien vliegt KLM eind 2014 al 80 jaar op Curaçao.

Andere partners zijn: Curaçao Tourist Board, Curaçao Hospitality & Tourism Association, Does Travel & Cadushi Tours, Insel Air, Intertrust, Janssen de Jong Groep, Lions Dive & Beach Resort, Madura and Curiel’s Bank en Kuoni Nederland.

Goede doel
Gekoppeld aan de KLM Curaçao Marathon 2014 heeft Stichting Run in the Sun het goede doel ‘Run 4 Shoes!’ geïnitieerd. Elke loper kan bij inschrijving een donatie doen en in elk participerend hotel sportschoenen voor kinderen op Curaçao doneren.

Website: www.klmcuracaomarathon.com
Facebook: www.facebook.com/klmcuracaomarathon