Amstelveen,
27
maart
2015
|
13:08
Europe/Amsterdam

Regels voor de cockpit

Samenvatting

Sinds 11 september 2001 hebben de luchtvaartautoriteiten standaardprocedures ingevoerd voor het openen en sluiten van de cockpitdeur, deze gelden voor alle luchtvaartmaatschappijen.

Op grond van internationale regelgeving van luchtvaartautoriteiten kan toegang middels de noodprocedure door de vlieger in de cockpit voorkomen worden. Als een vlieger de cockpit verlaat, is het standaard dat de cockpitdeur wordt gesloten. De achtergebleven vlieger kan de deur openen om de andere vlieger weer binnen te laten. In het geval dat de vlieger in de cockpit de deur niet kan openen, is er een noodprocedure om de cockpit van buiten weer in te komen.

Alle vliegers bij KLM worden geselecteerd volgens strenge selectie-eisen en getraind volgens standaarden die wereldwijd voor alle luchtvaartmaatschappijen gelden, inclusief mentale en lichamelijke screenings. Tijdens regelmatige checks en recurrent trainingen aan boord en in de simulator worden KLM-vliegers continu getest op de vaardigheden om de vliegveiligheid maximaal te kunnen garanderen. Daarnaast volgen KLM-vliegers hoogwaardige communicatie- en gedragstrainingen compleet toegepast op hun functie.

KLM wacht het volledige onderzoek naar het ongeluk met Germanwings af.