Amstelveen,
03
augustus
2016
|
18:29
Europe/Amsterdam

Rechter verwijst vonnis naar volgende week donderdag; tot die tijd geen werkonderbreking toegestaan

De FNV-actie van vanavond bij KLM gaat niet door. De kantonrechter stelt dat hij meer tijd nodig heeft om tot een vonnis te komen. Hij doet uitspraak op donderdag 11 augustus om 14.00 uur. Tot die tijd verbiedt de rechter acties en werkonderbrekingen.

KLM is tevreden met deze uitspraak. We zijn blij dat onze passagiers en ook onze medewerkers niet de dupe worden van deze FNV-actie vanavond. Hoewel slechts circa 150 tot hooguit 250 van de 14.500 medewerkers van het grondpersoneel het werk neer zouden leggen, zou dit mogelijk gevolgen hebben voor duizenden passagiers. Gevolgen in de vorm van vertraging, het missen van een aansluiting of bagage die achter blijft. Bovendien zou deze actie een schade van 3 tot 4 miljoen euro opleveren voor KLM.

Het aanbod dat KLM op tafel heeft gelegd wordt door de andere vier vakbonden gewoon aan hun leden voorgelegd. KLM heeft FNV gisterochtend uitgenodigd om weer met elkaar in gesprek te gaan, omdat wij vermoeden dat de geschilpunten feitelijk kleiner zijn dan eerder is verwoord. KLM blijft openstaan voor dit gesprek.