Amstelveen,
15
mei
2018
|
13:56
Europe/Amsterdam

Reactie KLM tijdelijke opvolging Janaillac

Reactie KLM:

 

Vandaag voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering in Parijs heeft de Air France-KLM Board de tijdelijke leiding van Air France-KLM bekend gemaakt.

De interim benoeming Anne-Marie Couderc als de nieuwe non-executive (“niet uitvoerend”) bestuursvoorzitter van Air France-KLM, en de inrichting van het driekoppige management comité waar ik samen met Franck Terner en Frederic Gagey deel van uitmaak, biedt onze organisatie nu rust en stabiliteit. Dat is ontzettend belangrijk voor onze klanten en medewerkers.

Ik zie uit naar de samenwerking met Anne-Marie Couderc. Graag bedank ik ook Jean-Marc Janaillac voor onze samenwerking de afgelopen twee jaar en feliciteer ik Jean-Marc met een aantal belangrijke strategische stappen welke hij voor de Air France-KLM Groep gezet heeft.

Vanuit dit nieuwe driekoppige management comité zal ik mij blijven inzetten voor de Air France-KLM Groep, alsmede voor de verdere succesvolle uitvoering  van onze KLM strategie. Zoals Franck Terner dit voor Air France zal blijven doen.

Deze tijdelijke invulling biedt de Air France-KLM Board de tijd om te werken aan een permanente invulling en inrichting voor de Groep.

Het is van belang dat we groepsbreed de goede spirit, cohesie, en de stabiliteit uit de begintijd van onze samenwerking weer herpakken. Die is voor zowel Air France als voor KLM aantoonbaar succesvol geweest. 
KLM President & CEO, Pieter Elbers

U kunt het persbericht van AF/KL vinden op de website van de Air France-KLM Groep.