Amstelveen,
19
juni
2013
|
14:57
Europe/Amsterdam

Peter Hartman volgt Tom Enders op als voorzitter ACARE

Samenvatting

Peter Hartman, per 1 juli 2013 vice-voorzitter van Air-France-KLM, is benoemd tot nieuwe voorzitter van ACARE, de Advisory Council for Aviation Research and Innovation in Europe, tijdens de 50e Paris Air Show op luchthaven Le Bourget.

Hartman volgt hiermee Tom Enders op, die voorzitter was van ACARE in zijn hoedanigheid als CEO van luchtvaartconsortium EADS.

Sinds 2001 voorziet ACARE in een Europees netwerk voor strategisch onderzoek in aeronautica en luchtvaartbeleid. Op deze manier kan de luchtvaartsector op de behoeften in de samenleving blijven aansluiten. Bovendien draagt ACARE bij aan de leidende rol van Europa in de luchtvaartsector.

ACARE doet onder meer aanbevelingen aan de Europese Commissie om op de lange termijn milieuvriendelijkere vliegtuigen te hebben, maar ook nog levensvatbare luchtvaartmaatschappijen. Te denken valt aan innovatie op het gebied van alternatieve brandstoffen, vliegtuig design, passagiersbeleving op luchthavens en Europese certificatie processen van vliegtuigonderdelen en systemen.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws