Amstelveen,
23
mei
2018
|
09:55
Europe/Amsterdam

Nieuwe kredietfaciliteit ter waarde van €665 miljoen voor KLM

Samenvatting

KLM heeft met 12 internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende stand-by kredietfaciliteit ter waarde van €665 miljoen. Hiermee wordt de vroegtijdige herfinanciering van haar kredietfaciliteit, die in juli 2020 afloopt, afgerond.

De nieuwe faciliteit kent een looptijd van 5 jaar met de optie om twee keer met een jaar te verlengen en is bovendien afgesloten tegen betere voorwaarden dan de huidige kredietfaciliteit.

Het syndicaat bestaat uit 12 gerenommeerde banken. De ABN AMRO en Rabobank fungeren daarbij als coördinatoren. Bank of China, Bayerische Landesbank, Citigroup, Industrial & Commercial Bank of China en ING Bank treden bij de transactie op als Bookrunning Mandated Lead Arrangers. BNP Paribas, Crédit Agricole Corporate & Investment Bank, Groupe Crédit Mutuel-CIC, HSBC en Lloyds Bank nemen aan deze kredietfaciliteit deel als Mandated Lead Arrangers. Rabobank blijft de Facility Agent.

De succesvolle herfinanciering van KLM’s doorlopende kredietfaciliteit is een belangrijk element in onze financieringsstrategie en draagt bovendien bij aan de financiële structuur van de Air France-KLM Groep als geheel. De verbeterde voorwaarden zijn een duidelijke weerspiegeling van KLM’s toegenomen kredietwaardigheid. We zijn dankbaar dat de deelnemende banken hun commitment aan KLM continueren. De sterke relatie tussen KLM en de banken wordt hiermee opnieuw bevestigd.
Erik Swelheim, Managing Director & Chief Financial Officer KLM