Amstelveen,
20
januari
2017
|
12:48
Europe/Amsterdam

Nieuw hoofdstuk in samenwerking tussen KLM en Xiamen Airlines

Samenvatting

Vandaag is in Xiamen een nieuw hoofdstuk bijgeschreven in de samenwerking tussen KLM en Xiamen Airlines. 

KLM en Xiamen Airlines hebben een aanvullende 10-jarige overeenkomst getekend voor het onderhoud van General Electric Next Generation motoren van nog eens 6 Xiamen Airlines Boeing 787-9 vliegtuigen. De waarde van beide contracten bedraagt 260 miljoen euro. Het onderhoud wordt op Schiphol/Amsterdam uitgevoerd.

Met deze samenwerking wordt KLM's kennis en competentie op het gebied van hoogwaardig motoren onderhoud, en daarmee verbandhoudende werkgelegenheid in Amsterdam verder geborgd.  Daarnaast is het een verdere bevestiging dat onze KLM strategie op China z'n vruchten afwerpt.
Pieter Elbers - KLM president-directeur & CEO

In April 2016 is de samenwerking verbreed met een 10-jarig onderhoudscontract tussen KLM en Xiamen Airlines voor het onderhoud door KLM E&M aan de General Electric Next Generation motoren van 6 Xiamen Ailines Boeing 787-8 vliegtuigen.

KLM is jn 2011 gestart met rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Xiamen. In de afgelopen jaren verwelkomde KLM al bijna een half miljoen passagiers op deze route. Xiamen Airlines is in maart 2015 ook gestart op deze route als onderdeel van de strategische samenwerking tussen KLM, China Southern Airlines en Xiamen Airlines.