Amstelveen,
06
november
2017
|
16:35
Europe/Amsterdam

Nieuw Flying Blue programma

Start van het nieuwe Flying Blue programma op 1 april 2018: Eenvoudiger, duidelijker en meer gepersonaliseerd

Samenvatting

Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van Air France-KLM, verandert vanaf 1 april 2018 en zal meer eenvoud en flexibiliteit bieden in het gebruik van het programma, evenals een duidelijkere beloningsschaal en meer keuze in het gebruik van Miles.

Verdien Miles voor elke uitgegeven euro

Ivory, Silver, Gold en Platinum leden ontvangen voor elke uitgegeven euro respectievelijk 4, 6, 7 en 8 Miles1. Het aantal verdiende Miles is niet meer afhankelijk van de afgelegde afstand tussen herkomst en bestemming op vluchten die worden aangeboden door Air France (AF), KLM (KL), HOP! (A5) of Joon (JN). Het verdienen van Miles wordt hierdoor eenvoudiger en duidelijker.

Daarnaast kunnen klanten extra Miles verdienen als ze aanvullende services2 kopen, zoals een A la Carte Menu op een vlucht van Air France, extra bagagevrijstelling, of een reservering van een Economy Comfort stoel op een vlucht van KLM. Het saldo van Award Miles per 31 maart 2018 blijft ongewijzigd op 1 april 2018.

Met Flying Blue verrijken we de reiservaring van miljoenen passagiers en creëren we tegelijkertijd waarde voor onze Groep. Het programma is een vaste reisgenoot geworden en de gemeenschappelijke basis van alle luchtvaartmaatschappijen van Air France-KLM voor het bieden van een optimale servicekwaliteit aan de klant. Het nieuwe Flying Blue programma, dat is aangepast om de ervaring van onze leden te vereenvoudigen en onze aantrekkelijkheid te vergroten, ondersteunt zowel ons commerciële offensief als onze strategie van het personaliseren van de klantenservice.
Jean Marc Janaillac, Chairman and CEO of Air France-KLM
Constante verbetering van de klanttevredenheid is onze absolute prioriteit. Ook de nieuwe opzet van het Air France KLM Flying Blue loyaliteits programma is daar weer een goed voorbeeld van en komt tegemoet aan de verwachtingen en wensen van onze meest frequente passagiers. We bieden meer eenvoud, meer flexibiliteit, een veel duidelijker transparante spaar- en bestedingsstructuur en een nog betere digitale beleving. Zo zorgen we voor sterkere klanten binding en worden we tegelijkertijd aantrekkelijk voor nieuwe klanten.
Boet Kreiken, EVP Customer Experience
Voldoen aan de verwachtingen van de klant door eenvoudiger en meer gepersonaliseerd te zijn, was een belangrijke drijfveer in dit tweejarige project om Flying Blue opnieuw uit te vinden. We streven ernaar dat Flying Blue een toonaangevend loyaliteitsprogramma voor luchtvaartmaatschappijen blijft door naar onze klanten te luisteren en het programma aan te passen."
Frédéric Kahane, vicepresident van het loyaliteitsprogramma Flying Blue van Air France-KLM
  • Meer flexibiliteit bij het uitgeven van Miles

Om een nog meer gepersonaliseerd aanbod te kunnen doen, worden de Award tickets niet langer beperkt per vlucht, maar aangeboden tot de laatste stoel die te koop is. Alle stoelen op vluchten van Air France, KLM, HOP! Joon en Transavia kunnen met Miles worden geboekt. Het benodigde aantal Miles voor een ticket is gebaseerd op herkomst en bestemming en de vluchtdatum. Daarnaast kunnen Flying Blue leden met de nieuwe Miles & Cash optie tot 25% van de Award tickets3 contant betalen.

Deze wijzigingen gaan in per juni 2018.

  • Een vereenvoudigde en gepersonaliseerde niveaukwalificatie

Om van het ene niveau naar het andere te gaan introduceert Flying Blue Experience Points, de zogenaamde XP. Deze bepalen het deelnemersniveau. Een status is niet langer afhankelijk van Level Miles en gekwalificeerde vluchten. XP biedt leden de kans om van extra voordelen te genieten:

- Silver = 100 XP- Gold = 180 XP- Platinum = 300 XP

XP zal worden berekend op basis van het type vlucht (binnenlands, middellange- of langeafstandsvlucht) en de door de klant gekozen reiscabine. Dankzij deze update kunnen klanten eenvoudig zien hoeveel XP ze verdienen voor elke vlucht. Flying Blue is het eerste loyaliteitsprogramma voor luchtvaartmaatschappijen die deze XP schaal aanbiedt. Level Miles en/of kwalificerende vluchten die op 31 maart 2018 in het bezit zijn, worden omgezet in XP.

 

XP schaal

Type vlucht

Reiscabine

 

Binnenlands

(Voorbeelden: Parijs-Toulouse, Atlanta-New York)

Middellange afstand

< 2000 Miles

 (Voorbeelden: Parijs-Napels, Amsterdam-Genève)

Lange afstand

≥ 2000 Miles

< 3500 Miles

 (Voorbeelden:

Parijs-Lagos, Amsterdam-Dubai)

Lange afstand ≥ 3500 Miles < 5000 Miles

 (Voorbeelden:

Parijs-New York, Amsterdam Nairobi)

Lange afstand

≥ 5000 Miles

 (Voorbeelden: Parijs-Shanghai, Amsterdam-Los Angeles)

Economy

2 XP

5 XP

8 XP

10 XP

12 XP

Premium Economy

4 XP

10 XP

16 XP

20 XP

24 XP

Business

6 XP

15 XP

24 XP

30 XP

36 XP

La Première

10 XP

25 XP

40 XP

50 XP

60 XP

De kwalificatieperiode voor elk Flying Blue lid is een aaneengesloten periode van 12 maanden voor het behalen van de XP die nodig zijn om een niveau te bereiken of te behouden. Bij het bereiken van een nieuw niveau wordt het niveau geactiveerd en begint de kwalificatieperiode gewoon weer opnieuw.

Voor Silver, Gold en Platinum leden geldt dat alle verdiende XP boven de drempel worden meegenomen naar de volgende periode van 12 maanden.

Ga naar explorefurther.flyingblue.com voor meer informatie over het nieuwe programma.

Een soepele overgang naar het nieuwe Flying Blue programma

Per 1 april 2018 worden Flying Blue accounts automatisch bijgewerkt en kunnen klanten alle functionaliteiten van hun account blijven gebruiken zoals ze nu gewend zijn.

Naast deze wijzigingen zullen leden profiteren van het beste van het huidige Flying Blue programma:

  • Dezelfde privileges die momenteel beschikbaar zijn voor Ivory, Silver, Gold en Platinum leden;
  • Verschillende opties om Miles uit te geven aan Promo Awards, upgrades, extra bagagevrijstellingen of A la Carte Menu's;
  • Miles kunnen bij veel Flying Blue partners worden verdiend en uitgegeven.

Flying Blue: toonaangevend loyaliteitsprogamma

Flying Blue, het loyaliteitsprogramma van de Air France-KLM-groep, telt 15 miljoen leden, 39 luchtvaartpartners en meer dan 100 overige partners.

Hoe meer leden reizen, hoe meer hun loyaliteit wordt beloond. Met de Flying Blue card kunnen klanten toegang krijgen tot de vele services die speciaal zijn ontwikkeld om hun reis nog aangenamer te maken.

Op www.airfrance.com en www.klm.com kunnen leden hun account bekijken, direct tickets boeken of ontbrekende miles aanvragen om aan hun account toe te voegen.

Op www.flyingblue.com kunnen klanten een volledige presentatie van het Flying Blue programma bekijken, waarin de voordelen van de verschillende Ivory, Silver, Gold en Platinum niveaus in detail worden toegelicht met video's en tutorials. Ze kunnen ook alle manieren om Miles te verdienen of uit te geven bekijken evenals de volledige lijst van alle aanbiedingen van de partners van het programma in het onderdeel "Flying Blue Store".

www.flyingblue.com

(1) Exclusief belastingen en heffingen(2) Aanvullende opties van Air France, KLM en HOP!(3) Award tickets zijn vliegtickets die met Miles worden gekocht.