Amstelveen,
11
november
2019
|
17:32
Europe/Amsterdam

MBO College Airport en KLM openen opleidingscentrum voor luchtvaartlogistiek

Samenvatting

KLM en het MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, hebben een hoogwaardige simulatieomgeving voor de luchtvaartlogistiek op Schiphol ontwikkeld. De bedrijfsopleiding van KLM smelt samen met het reguliere mbo tot een vakschool voor luchtvaartlogistiekHet nieuwe opleidings-en trainingscentrum in Hoofddorp werd vandaag officieel geopend.

De locatie Diamantlaan in Hoofddorp - waar het ROC van Amsterdam haar (luchtvaart) logistieke opleidingen heeft samengebracht – heeft in de zomer van 2019 een flinke transformatie ondergaan. Er is een compleet bagagesysteem nagebouwd evenals platform -en vliegtuigopstelplaatsen en een hightech videoroom waar praktijksituaties en alledaagse scenario’s worden gesimuleerd.

Unieke samenwerking

Het unieke van de samenwerking tussen het ROC van Amsterdam en KLM is dat beide organisaties samen gebruik gaan maken van de simulatieomgeving. KLM gaat de omgeving gebruiken voor het trainen en opleiden (een ‘leven lang leren’) voor haar bestaande medewerkers en zij-instromers.

Ik ben ontzettend trots op onze samenwerking met het MBO College Airport. Binnen een jaar is hier in Hoofddorp een compleet nieuwe opleiding, inclusief faciliteiten neergezet. Onze toekomstige KLM-collega’s kunnen zo het vak leren nog voordat hun eerste werkdag bij KLM is begonnen. Ze doorlopen een uitgebalanceerd programma van theorie en praktijk. Ze leren laden, lossen, scannen en oefenen met de tilhulp. Het tempo wordt geleidelijk verhoogd totdat ze de fijne kneepjes van het vak hebben geleerd en moeiteloos kunnen meedraaien in de praktijk.
Eelco van Asch, Senior Vice President KLM

De studenten logistiek van MBO College Airport worden klaargestoomd voor de praktijk doordat er nu zeer realistisch geoefend kan worden met de logistieke processen op Schiphol.

De praktijkmogelijkheden voor studenten en werkenden die door het unieke partnership met KLM zijn ontstaan geven een enorme boost aan het beschikbaar komen van toekomstig talent voor de KLM en Schiphol.
Philip Mol, voorzitter van de directie van MBO College Airport.

Beide organisaties gaan ook ervaring en kennis uitwisselen over de leerprocessen en digitale ondersteuning.

Over KLM

Al 100 jaar lang is KLM een pionier in de luchtvaartindustrie en de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

KLM wil de meest klantgerichte, innovatieve en efficiënte luchtvaartmaatschappij van Europa zijn met een betrouwbare operatie en klantgerichte producten en services.

KLM mocht in 2018 een recordaantal van 34,1 miljoen passagiers aan boord verwelkomen. KLM biedt haar passagiers directe vluchten naar 162 bestemmingen met een moderne vloot van meer dan 214 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij biedt werk aan meer dan 33.000 mensen over de hele wereld. De KLM-groep als geheel vervoerde in 2018 ruim 41 miljoen passagiers. Tot de KLM Groep behoren naast KLM ook KLM Cityhopper, Transavia en Martinair. Het netwerk van KLM verbindt Nederland met elke belangrijke economische regio in de wereld en is daarmee een krachtige motor voor de Nederlandse economie.

Over MBO College Airport

MBO College Airport is een van de 12 mbo-colleges van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Airport is de toonaangevende vakschool voor de luchtvaart en travel- & hospitality branche in Nederland. Ruim 4.200 studenten worden opgeleid voor een toekomst in de luchtvaart. Van steward(ess) tot vliegtuigtechnicus en van logistieke vakman, facilitair medewerker tot luchthavenbeveiliger. Ook zijn er opleidingen voor de (internationale) travel & hospitality branche en zijn er twee Entree-opleidingen. MBO College Airport werkt nauw samen met Luchtvaart Community Schiphol, de publiek-private samenwerking met de bedrijven op Schiphol. Meer informatie: www.MBOcollegeairport.nl