10
oktober
2022
|
13:55
Europe/Amsterdam

Maarten Koopmans nieuwe Managing Director KLM Cityhopper

Maarten Koopmans wordt per 15 november benoemd tot Managing Director KLM Cityhopper (KLC). Koopmans volgt hiermee Warner Rootliep op, die per 15 november is benoemd tot Vice President Internal Audit.

Koopmans werkt sinds 1998 voor KLM in verscheidene functies en heeft daarmee een brede ervaring opgedaan binnen KLM. Op dit moment is hij Vice President Component Services bij de onderhoudsdivisie Engineering & Maintenance en daarmee verantwoordelijk voor KLM’s componenten business, met meer dan 50 luchtvaartmaatschappijen als klant.

Ik vind het een eer om mijn loopbaan bij KLM voort te zetten als Managing Director van KLM Cityhopper. De druk op de KLC-collega’s is enorm, zeker nu ze dagelijks te maken hebben met verstoringen in de operatie. Dit gaat uiteraard mijn volle aandacht krijgen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om samen met KLM stappen te zetten naar verdere verduurzaming van de luchtvaart.

Maarten Koopmans, toekomstig Managing Director KLC
Click to enlarge image
infographic

Ik dank Warner Rootliep voor zijn inzet bij KLM Cityhopper. Het was onder zijn leiding dat KLC de nieuwste Embraer, de E2, mocht verwelkomen in de vloot. Maarten Koopmans heet ik van harte welkom in het Operations Team van KLM.

Maarten Stienen, COO KLM