Minister Martin van Rijn (VWS) en President-CEO van KLM Elbers verwelkomen de eerste Boeing 747 uit Shanghai vol met medische hulpgoederen op Schiphol. Het is de uitbreiding van de luchtbrug tussen China en Nederland die een continue stroom van hulpgoederen moet garanderen.

Amstelveen,
20
april
2020
|
08:30
Europe/Amsterdam

Luchtbrug KLM en VWS zorgt voor continue stroom medische hulpgoederen uit China

Vanmorgen is de eerste KLM Boeing 747 met medische hulpgoederen uit Shanghai geland op Schiphol. Door het uitbreiden van de luchtbrug tussen Nederland en China, is Nederland verzekerd van een continue stroom aan hulpgoederen.

In het bijzijn van minister Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en President & CEO Pieter Elbers van KLM, werden de hulpgoederen uitgeladen en klaar gezet voor verdere distributie naar Nederlandse zorginstellingen in de strijd tegen corona.

KLM heeft voor deze belangrijke vrachtluchtbrug de komende 6 tot 8 weken speciaal de Boeing 747-combi teruggebracht in de operatie. De bijna dagelijkse vluchten zorgen voor een continue stroom van medische benodigdheden vanuit China naar Nederland.

Tot nu toe hebben KLM en het ministerie van VWS al 12 miljoen mondmaskers, honderdduizenden handschoenen, veiligheidsbrillen, isolatiejassen en honderden infusiepompen naar Nederland gehaald.

Het vrachtruim van de Boeing 747 met vluchtnummer KL894 uit Shanghai zat deze ochtend helemaal vol met onder andere honderdduizenden mondmaskers, 30.000 isolatiejassen en 30.000 veiligheidsbrillen. Morgen en woensdag landen er weer twee KLM-Boeings met medische goederen uit China, als onderdeel van de luchtbrug. De komende 5 dagen worden er onder meer miljoenen mondmaskers verwacht.

Ik ben trots op het feit dat we deze luchtbrug in nauwe samenwerking met het ministerie van VWS hebben kunnen uitbreiden. Het is ontzettend belangrijk dat er snel en veel medische beschermingsmiddelen naar Nederland komen in de strijd tegen het coronavirus. Prachtig dat KLM hier op een snelle en efficiënte manier een belangrijke bijdrage aan kan leveren.
KLM President & CEO Pieter Elbers
Het is fantastisch dat er met de luchtbrug tussen China en Nederland een continue stroom aan beschermingsmiddelen binnen gaat komen. De komende vijf dagen komen er miljoenen mondmaskers binnen. Die zijn op dit moment enorm hard nodig voor al die mensen die zich inzetten in de zorg.
Minister Martin van Rijn (VWS)

Voor meer informatie:

Tom Elbersen, woordvoerder VWS: t.elbersen@minvws.nl

Paul Weber, woordvoerder KLM: paul.weber@klm.com