Amstelveen,
30
maart
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Laatste vlucht fokker 50 bij KLM

Samenvatting

Zaterdagavond 27 maart maakt de Fokker 50 bij KLM Cityhopper [KLC] de laatste geplande commerciële vlucht in het KLM netwerk. Met de laatste vlucht van London Heathrow naar Amsterdam neemt KLM afscheid van een karakteristiek toestel, het laatste propellervliegtuig uit de KLM Cityhopper-vloot. De vloot van KLM bestaat met ingang van morgen alleen uit straalvliegtuigen.

Het uitfaseren van de Fokker 50 is onderdeel van het vlootvernieuwingsprogramma. KLM investeert in een robuuste vernieuwing van de vloot waarmee de stabiliteit van de operatie wordt versterkt, de kosten worden verminderd en er minder CO2 wordt uitgestoten. Tussen eind 2008 en eind 2010 vervangt KLC het merendeel van de Fokker 100-toestellen en alle Fokker 50- toestellen. Ze worden vervangen door zeventien nieuwe EMBRAER 190's en vijf Fokker 70’s, overgenomen van Air France-regiodochter Régional Compagnie Aérienne Européenne [Régional]. Het aantal Fokker 70’s komt daarmee op 26. Er blijven nog vijf Fokker 100’s in de KLC-vloot.


Evenals Régional vliegt KLC de EMBRAER 190. Voor de KLC-configuratie is de EMBRAER 190 uitgevoerd met 100 passagiersstoelen. De gezamenlijke aanschaf van dit type vliegtuigen door de regiodochters van de AIR FRANCE KLM Groep biedt belangrijke synergievoordelen bij de aanschaf van vliegtuigen, motoren en onderdelen. Het biedt ook voordelen bij afhandeling, onderhoud en training.

Ter gelegenheid het afscheid van de Fokker 50 en dit bijzondere moment in de geschiedenis van KLM en KLM Cityhopper is op zondag 28 maart een afscheidsvlucht georganiseerd met twee toestellen voor genodigden. Een daarvan is volledig ter beschikking gesteld aan kinderen van de Stichting Hoogvliegers. Deze stichting laat ernstig zieke en gehandicapte kinderen vliegen. Stichting Hoogvliegers heeft sinds de oprichting een bijzondere samenwerking met KLM. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws