Amstelveen,
21
juni
2013
|
11:57
Europe/Amsterdam

Koninklijk Concertgebouw Orkest geeft uniek concert aan boord van KLM-toestel

Samenvatting

KLM vervoert vandaag het Koninklijk Concertgebouworkest naar de Braziliaanse stad São Paulo. Aan boord van het toestel geven een aantal musici op 10 kilometer hoogte boven de oceaan een uniek mini concert aan de passagiers van vlucht KL791.

KLM is er trots op het Koninklijk Concertgebouworkest vandaag te mogen vervoeren naar São Paulo. Tegelijkertijd maken we de rest van de wereld getuige van het miniconcert dat aan boord is gegeven via onze social media kanalen.
Peter Hartman, President-directeur van KLM

Aan boord van het toestel bevindt zich het voltallige Koninklijk Concertgebouworkest. Dit orkest viert dit jaar zijn 125-jarig jubileum met een unieke wereldtoer over zes continenten. Het concert markeert de aftrap van het Zuid-Amerikaanse deel van de toernee van het orkest. KLM is de Global Partner van het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de wereldtoer. Niet alleen alle leden van het orkest maar ook hun instrumenten worden vervoerd door KLM.

Een vliegtuig is geen concertzaal. Dit maakt het optreden voor de leden van het Concertgebouw orkest in een toestel met alle beperkingen van een vliegtuig niet eenvoudig. Op Wereld Muziek Dag vertolken de musici aan boord werken van Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven.

Het toestel waarmee vandaag gevlogen wordt, een Boeing 777-300, beschikt over wifi waardoor het mogelijk is voor passagiers om tijdens de vlucht gebruik te maken van internet, e-mail en sms. Van het concert wordt een videoregistratie gemaakt die nog tijdens de vlucht gemonteerd en geplaatst wordt op diverse social media kanalen, waaronder www.youtube.com/klm.

Volg de vlucht via:
www.twitter.com/klm

  • #KLMRCO
  • #Skysymphony
  • #Worldmusicday
  • via de app 'Vine'

www.facebook.com/klm

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws