Amstelveen,
28
juni
2013
|
16:31
Europe/Amsterdam

Koninklijke onderscheiding voor president-directeur KLM Peter Hartman

Samenvatting

President-directeur Peter Hartman is vandaag bij zijn afscheid door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor KLM en de Nederlandse luchtvaart. De bijbehorende versierselen werden hem uitgereikt door Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Dit eervolle moment vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Hartman in een van de KLM Hangars op Schiphol-Oost.

In haar toespraak gaf Staatssecretaris Mansveld aan dat  “vooral het beeld van Hartmans bevlogenheid” haar is op gevallen. “Dit is wat ze bedoelen met de uitdrukking dat  iemand een ‘blauw hart’ heeft en dat er ‘kerosine door zijn aderen stroomt’”. De Staatssecretaris memoreerde de rol die Peter Hartman heeft gehad bij de fusie tussen Air France en KLM. De zorg voor het netwerk, de ontwikkeling van de Hub en de werkgelegenheid die daaruit voortvloeit. “Hartman heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het overeind houden van de KLM belangen en daarmee ook de bredere Nederlandse belangen binnen de Air France KLM groep.”

In aanwezigheid van honderden gasten en de directie van de AIR FRANCE KLM groep dankte de Staatssecretaris Peter Hartman voor de samenwerking en wenste zijn opvolger Camiel Eurlings veel succes.

Peter Hartman trad in 2007 aan als president-directeur van KLM. Camiel Eurlings zal per 1 juli 2013 president-directeur zijn van KLM. De statutaire directie van KLM bestaat daarmee per 1 juli, naast Camiel Eurlings, uit Pieter Elbers en Erik Varwijk. Eurlings trad op 1 juli 2011 toe tot de statutaire directie van KLM. Peter Hartman wordt Vice-Chairman van de AIR FRANCE KLM groep en houdt zitting in de Board of Directors.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws