22
november
2016
|
17:43
Europe/Amsterdam

Koning opent Joint Inspection Center op Schiphol

Koning Willem Alexander heeft vandaag het Joint Inspection Center (JIC) geopend. Het Joint Inspection Center heeft tot doel om een veiligere en efficiëntere vrachtafhandeling op Schiphol mogelijk te maken door verschillende handhavers en inspectiediensten samen te laten werken aan controles van luchtvracht.

Het JIC is één van de projecten die vallen binnen het programma Schiphol SmartGate Cargo (SSGC). Dit programma is een gezamenlijk initiatief van de Douane, Amsterdam Airport Schiphol, KLM Cargo en Air Cargo Netherlands (ACN). In het JIC komen logistiek en handhaving fysiek bij elkaar. In het gebouw bevinden zich onder andere een expeditievloer, een scanhal, opslag- en onderzoeksruimten, een quarantaine ruimte voor kleine dieren, garages voor scanvoertuigen, kantoren en een opleidingscentrum.

Het programma Schiphol SmartGate Cargo is wereldwijd één van de eerste publiek-private samenwerkingsprogramma’s in de luchtvrachtsector. Het doel is om op Schiphol een optimaal evenwicht te creëren tussen handhaving van wet-en regelgeving en handelsfacilitatie.