Amstelveen,
27
januari
2015
|
13:28
Europe/Amsterdam

KLM's World Business Class goed gewaardeerd

Samenvatting

De recent ingevoerde productverbeteringen aan de WBC van de KLM Boeing 747 vloot leiden tot een flink gestegen klantwaardering. Dit concludeert Mark van der Zanden van de afdeling Customer Insight naar aanleiding van een recent uitgevoerde analyse over dit onderwerp.

Het eerste toestel met de vernieuwde WBC steeg op van Schiphol op 28 juli 2013. Van september 2013 tot en met april 2014 werden de overige KLM Boeing 747's voorzien van het vernieuwde WBC-product bij KLM Engineering & Maintenance dat tot stand kwam in nauwe samenwerking met Nederlands top-designer Hella Jongerius. Reizigers laten weten erg content te zijn met de uitstraling als geheel en met de nieuwe "full flat" optie van de stoelen in het bijzonder, wat het comfort tijdens de vlucht sterk verbetert.

Interessant detail in het onderzoek is dat met het verbeteren van de cabine de gehele vluchtervaring van de reizigers als hoger wordt beoordeeld. Dit werkt door in de bereidheid van de passagier om opnieuw voor KLM te kiezen en de organisatie aan te raden binnen de eigen kringen.

De informatie waar het onderzoek op gebaseerd is komt voort uit eSCORE. Dit is de online variant van de vroegere papieren enquête die aan boord werd uitgedeeld om passagiers te vragen naar hun ervaring met KLM. Sinds 1 juli vorig jaar vindt dit onderzoek geheel online plaats.