Amstelveen,
05
maart
2014
|
15:58
Europe/Amsterdam

KLM zomerdienstregeling 2014

Samenvatting

In het zomerseizoen van 2014, van 30 maart tot en met 25 oktober 2014, vergroot AIR FRANCE KLM* de capaciteit met 1,7% in vergelijking met het zomerseizoen van 2013. De capaciteit op langeafstandsroutes stijgt met 1,9% en op middellange routes met 1,1%. AIR FRANCE KLM kiest hiermee nog steeds voor gecontroleerde groei en tegelijkertijd voor extra capaciteit in opkomende markten. 

KLM, efficiency als driver van groei
KLM zet in zomer 2014 een capaciteitsgroei(*) in van 2,6% op haar eigen netwerk ten opzichte van zomer 2013. Deze groei wordt met name behaald binnen Europa waar de capaciteit wordt uitgebreid met 7,8%. Het intercontinentale netwerk van KLM groeit met 1,5%.

De groei op het Europese netwerk weet KLM te behalen door haar vloot efficiënter in te zetten. Het netwerk is aangepast om vlootgebruik te optimaliseren en er wordt gewerkt met kortere omdraaitijden. Daarnaast wordt de Europese vloot van KLM per zomer 2014 uitgebreid met een 48ste Boeing 737 Next Generation. Door deze vlootuitbreiding en –optimalisatie is KLM is staat om in zomer 2014 71 Europese bestemmingen, inclusief Amsterdam, aan te vliegen ten opzichte van 67 in zomer 2013.

Ook past KLM haar capaciteit aan op seizoenschommelingen in de marktvraag en op het versterken en waar mogelijk uitbreiden van de samenwerking met partners.

(*) Capaciteit gemeten in beschikbare plaats-km.

Europees netwerk uitgebreid met vier nieuwe bestemmingen
KLM breidt haar Europese netwerk uit met vier nieuwe bestemmingen vanaf zomer 2014. Bilbao ( Spanje) en Zagreb (Kroatië) worden beide dagelijks aangevlogen vanaf 26 mei. Turijn (Italië) wordt vanaf deze datum zelfs twee keer per dag aangevlogen. Ook nieuw in het zomerprogramma van KLM is Florence (Italië); deze bestemming is door KLM afgelopen winter opgestart.

Daarnaast breidt KLM ook het aantal dagelijkse frequenties uit op diverse bestemmingen. Zo wordt Bergen (Noorwegen) nu vijfmaal per dag aangevlogen, Moskou (Rusland) driemaal en Athene (Griekenland) tweemaal per dag.

Versteviging van het bestaande (partner)netwerk in Noord-Amerika
Binnen Noord-Amerika verstevigt KLM haar positie binnen het bestaande joint venture netwerk tussen AIR FRANCE KLM, Alitalia en Delta Airlines. Zo neemt KLM in zomer 2014 een rechtstreekse Amsterdam – New York (Amerika) vlucht over van Delta Airlines en vliegt KLM nu driemaal per dag op deze route. Ook breidt KLM haar service uit op de zakenmarkt Houston (Amerika) tot negen frequenties per week.

Groei op Centraal en Zuid Amerika mede op basis van strategische samenwerking
Onlangs kondigde AIR FRANCE KLM al aan dat ze een verregaande strategische samenwerking is aangegaan met haar Braziliaanse partner GOL. Op basis van deze commerciële samenwerking tussen Brazilië en Europa biedt KLM nu nog meer bestemmingen in Brazilië aan. Ook het eigen KLM-netwerk wordt deze zomer uitgebreid. Zo wordt de door KLM in de winter nieuw opgestarte lijndienst naar Santiago de Chile (Chili) ook in de zomer aangevlogen. Daarnaast breidt KLM haar service op Quito en Guayaquil (beide Ecuador) uit tot een dagelijks vlucht.

Gezamenlijke netwerkoptimalisatie met partner Kenia Airways in Afrika
De reeds door KLM aangekondigde uitgebreide samenwerking met Kenia Airways per 1 januari 2014 krijgt verder vorm in het zomer 2014 programma van beide partners. Het gezamenlijke netwerk is geoptimaliseerd en nog beter op elkaar afgestemd. Zo zet Kenia Airways op de belangrijkste gezamenlijke route, Nairobi (Kenia) – Amsterdam, hun recent ontvangen Boeing 777-300 in, dat beschikt over het nieuwste ‘onboard product’. KLM vergroot per zomer 2014 haar Kaapstad (Zuid-Afrika) service, dat nu vijfmaal per week rechtstreeks wordt aangevlogen vanuit Amsterdam.

Stabilisatie en optimalisatie van het Midden-Oosten- en Azië-netwerk
Ondanks het dynamisch competitieve speelveld weet KLM ook in zomer 2014 haar positie in het Midden-Oosten te behouden. Dit is mede gedreven door de succesvolle codeshare samenwerking tussen AIR FRANCE KLM en partner Etihad Airways. Met deze samenwerking is KLM nu nog beter in staat om haar passagiers ook bestemmingen binnen Oceanië (onder andere Australië) aan te bieden.

Binnen haar Azië-netwerk voert KLM ook enkele wijzigingen door om zo nog beter te voldoen aan de vraag vanuit de markt. Zo worden zowel Hongkong (China) als Seoul (Korea) op een ander tijdschema aangevlogen en breidt KLM haar in zomer 2013 opgestarte lijndienst naar Fukuoka (Japan) uit tot viermaal per week in het hoogseizoen. Ook heeft KLM het aantal codeshares met diverse partners uitgebreid waardoor KLM nu nog meer bestemmingen binnen Azië aanbiedt. 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release