Amstelveen,
22
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM zet meer dan maximale capaciteit

Samenvatting

KLM zet meer dan de maximale capaciteit in om gestrande passagiers naar huis te brengen. Vanaf donderdag vliegt KLM de volledige intercontinentale dienstregeling en voert vrijwel alle Europese vluchten uit. KLM gaat daar bovenop ook nog eens extra vluchten uitvoeren om passagiers en vracht sneller vervoerd te krijgen.

Dit is mogelijk door de samenwerking met de SkyTeam partners. Verder past KLM het netwerk dusdanig aan dat toesteltypen met maximale capaciteit vliegen naar bestemmingen met de meeste gestrande KLM-passagiers.

In vrijwel heel Europa heeft het luchtverkeer vijf dagen lang stil gelegen. Alle luchtvaartmaatschappijen hebben daardoor een grote achterstand opgelopen, terwijl nieuwe passagiers zich melden voor de vluchten die nu volgens dienstregeling uitgevoerd worden.

KLM heeft het netwerk snel op orde gebracht. Zoals toegezegd is dat binnen twee keer 24 uur gebeurd, aldus president-directeur Peter Hartman van KLM. ,,We gaan nu alles uit de kast halen. Samen met onze partners Delta Airlines en Kenya Airways doen we een enorme extra inspanning om onze passagiers en vracht zo snel mogelijk naar de plek van bestemming te brengen. Ik ben trots op de KLM-familie omdat wij dat met z’n allen in korte tijd voor elkaar hebben gekregen”, aldus Hartman.

Delta Airlines neemt de komende periode drie vluchten van KLM over (New York JFK en Atlanta ATL), waardoor capaciteit wordt vrijgespeeld. Ook KLM- partner Kenya Airways zet grotere toestellen in op de route Nairobi-Amsterdam. Andere bestemmingen waar capaciteit wordt ingezet zijn Curaçao, Paramaribo, Hong Kong, Singapore, Bangkok, Sjanghai, Osaka, Lima, Sao Paulo, San Francisco en Cairo.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws