Amstelveen,
20
oktober
2015
|
15:54
Europe/Amsterdam

KLM winterdienstregeling 2015 – 2016

Samenvatting

Voor het winterseizoen 2015-16 (van 25 oktober 2015 t/m 27 maart 2016) breidt KLM het netwerk uit door het continueren van de nieuwe intercontinentale vluchten naar Edmonton, Bogota en Cali en de Europese vluchten naar Krakau, Montpellier en Belfast. Daarnaast wordt de capaciteit aangepast aan de marktvraag door minder vluchten naar Oost-Afrika en Japan uit te voeren.


Dankzij de komst van de Boeing 787 Dreamliner en de afronding van de restyling van de nieuwe World Business Class van de Boeing 777-200, biedt KLM passagiers bovendien een nog betere ervaring. Eind 2015 zal meer dan 60% van de langeafstandsvloot van KLM zijn uitgerust met de full-flat stoelen van de nieuwe World Business Class.

In totaal verhoogt KLM de capaciteit met +2,9%* ten opzichte van het winterseizoen 2014 – 2015. De groei wordt gerealiseerd binnen het lange afstand netwerk voornamelijk door de introductie van grotere toestellen (Boeing 787 Dreamliner en Boeing 777-300) en de reductie van productie in Airbus A330-200 en Boeing 747 Combi’s.

(*gemeten in ASK's)

In Europa versterkt KLM het portfolio met de continuering van drie nieuwe routes uit het zomerseizoen van 2015
In de zomer van 2015 werden drie nieuwe bestemmingen (Krakau, Montpellier en Belfast) opgestart en deze zullen tijdens het winterseizoen van 2015 gehandhaafd blijven. De dienstregeling naar deze steden blijft bestaan uit vijf vluchten per week naar Belfast en Krakau en vier vluchten per week naar Montpellier. Om de hubfunctie van Amsterdam verder uit te breiden, zal KLM het aantal vluchten naar Florence verhogen van 14 naar 16 per week en de vluchten naar Bristol van 21 naar 26 per week.

In Noord-Amerika blijft KLM nieuwe bestemmingen toevoegen en capaciteit verhogen om aan de marktvraag te voldoen
KLM blijft vliegen op Edmonton (Canada), nadat deze route in de zomer van 2015 is opgestart. De vluchten zullen driemaal per week worden uitgevoerd. Via Edmonton kunnen passagiers gebruikmaken van de aansluitende vluchten van onze Canadese partner WestJet. Daarnaast blijft KLM de capaciteit op bestaande routes vergroten als antwoord op de sterke marktbehoefte: er wordt nu zeven keer in plaats van zes keer per week naar San Francisco gevlogen. KLM breidt bovendien de dienstregeling naar Atlanta uit door het aantal vluchten van 12 naar 13 tot 14 per week te verhogen. In het winterseizoen van 2015 vliegt KLM, samen met Delta Air Lines, 27 tot 28 keer per week van Amsterdam naar Atlanta.

In Midden- en Zuid-Amerika versterkt KLM haar positie
Tijdens de winter van 2015 blijft KLM drie keer per week cirkelvluchten uitvoeren naar de Colombiaanse steden Bogota en Cali. Ook handhaaft KLM de vierde vlucht naar Buenos Aires-Santiago de Chile. In de loop van deze winter wordt de Boeing 787 Dreamliner geïntroduceerd op de route naar Rio de Janeiro. Daarnaast blijft KLM samenwerken met belangrijke partners in de regio, onder andere met vluchten door Copa Airlines vanuit Panama en GOL in Brazilië. In het Caribische netwerk wordt de dienstregeling naar Aruba en Bonaire gewijzigd, waarbij op sommige dagen van de week rechtstreekse vluchten van en naar beide eilanden worden uitgevoerd. Vanaf januari 2016 zal KLM vaker naar Havana vliegen om het stijgende aantal toeristen naar Cuba te vervoeren.

In Afrika optimaliseert KLM het netwerk
In Oost-Afrika heeft KLM het netwerk aangepast om zo beter te kunnen voldoen aan de vraag uit specifieke markten. KLM verhoogt het aantal cirkelvluchten naar Kilimanjaro/Dar es Salaam en Kigali/Entebbe van vier vluchten per week naar één vlucht per dag, en verlaagt het aantal rechtstreekse vluchten in de regio.

KLM blijft voortbouwen op het sterke netwerk van Kenya Airways in Oost-Afrika om zo meer aansluitende vluchten vanuit Nairobi te kunnen bieden. Vanaf december 2015 voegt KLM in West-Afrika een derde vlucht per week naar Luanda toe. Samen met Air France biedt KLM zes vluchten per week vanuit beide hubs naar deze Angolese hoofdstad.

In Azië en het Midden-Oosten verstevigt KLM haar samenwerkingen
In het Midden-Oosten zal Abu Dhabi – Bahrein de eerste bestemming van de Boeing 787 Dreamliner worden. In de loop van de winter van 2015 wordt Dubai de tweede route waarop passagiers met de Dreamliner kunnen reizen. Daarnaast intensiveert KLM de samenwerking met Etihad Airways om passagiers meer keuze uit aansluitende vluchten te bieden. In China verstevigt KLM de samenwerking met haar Chinese partners door middel van een nieuwe joint venture tussen KLM, China Southern en Xiamen Airlines. Vanwege het afgenomen verkeer van Japan naar Europa en de tegenvallende resultaten heeft KLM besloten minder vluchten naar Osaka uit te voeren en de vluchten naar Fukuoka met ingang van 5 januari 2016 op te schorten.