Amstelveen,
22
oktober
2013
|
15:59
Europe/Amsterdam

KLM winterdienstregeling 2013 -2014

Samenvatting

Dienstregeling AIR FRANCE KLM Groep
Gedurende het 2013-2014 winterseizoen (van 27 oktober 2013 t/m 29 maart 2014) zal de capaciteit* van AIR FRANCE-KLM in vergelijking met het 2012-2013 winterseizoen met 2,5% toenemen. In vergelijking met het winterseizoen van 2012-2013 is de capaciteit op langeafstandsvluchten gestegen met 3,2% en de capaciteit voor middellangeafstandsvluchten is stabiel gebleven (-0,1%). Deze snelle groei is seizoensgebonden. AIR FRANCE KLM heeft ervoor gekozen om de capaciteit nauwgezet onder controle te houden met een stabiel wereldwijd groeiplan: +1,5% voor 2013 en +1,5% voor 2014.

 

*Capaciteit gemeten in beschikbare plaats-km in vergelijking met het 2012 winter seizoen

KLM, uitbreiding en versteviging van het netwerk
KLM zal haar intercontinentale expansie richten op Zuid Amerika. Na enkele jaren maakt Santiago de Chile (Chili) vanaf deze winter (per februari) weer onderdeel uit van de KLM dienstregeling. Het is daarmee de negende bestemming binnen Midden en Zuid Amerika die door KLM wordt aangevlogen, waarmee het belang van deze groei regio voor de lange afstands vluchten wordt onderstreept. Ook binnen Europa breidt KLM haar netwerk uit en opent zij Florence (Italië), beroemd vanwege haar historie en haar artistieke en architectonische erfgoed, als nieuwe bestemming die tweemaal per dag zal worden aangevlogen.

Naast deze nieuwe bestemmingen, past KLM de capaciteit aan op seizoenschommelingen in de marktvraag en op het versterken en waar mogelijk uitbreiden van de samenwerking met partners. In totaal zet KLM in winter 2013 een capaciteitsgroei in van 2,8% op haar eigen netwerk ten opzichte van winter 2012.

Tevens wordt de reeds ingezette vloot- en product ontwikkeling voortgezet. Zo start KLM deze winter met de vervanging van de Fokker 70 vloot door zes nieuwe Embraer 90’s, en wordt de her-configuratie van de nieuwe ‘World Business Class’ binnen de Boeing 747 vloot afgerond. Hierna zijn de Boeing 777 toestellen aan de beurt.

Verdere uitbreiding van het aanbod van Europese bestemmingen|
Naast de opening van Florence (Italië), heeft KLM ook Kent (Engeland) en Alesund (Noorwegen) in haar winterdienstregeling opgenomen. Beide bestemmingen zijn afgelopen zomer opgestart en worden nu dus het hele jaar aangevlogen. Daarnaast breidt KLM haar capaciteit onder andere uit op Aalborg (Denemarken), Athene (Griekenland) en Basel (Zwitserland). Laatstgenoemde bestemming zal vanaf deze winter zelfs driemaal per dag worden aangedaan.

Zo versterkt KLM niet alleen haar Europa netwerk en connectiviteit, maar worden er ook meer connecties aangeboden op het intercontinentale netwerk van KLM.

Noord-Amerika, netwerk optimalisatie
Binnen Noord Amerika breidt KLM haar capaciteit uit op bestaande bestemmingen om zo te voldoen aan de specifieke sterke seizoensvraag in de winter en om de samenwerking met haar partners te verstevigen. Zo wordt Mexico-Stad in december en januari negen keer per week (in plaats van zeven keer) aangevlogen om aan de extra vraag te voldoen. Dit komt ook ten goede aan de samenwerking met code share partner AeroMéxico aangezien er nu nog meer connecties worden aangeboden.

Ook in Canada vergroot KLM haar capaciteit. Komende winter zal Calgary zes keer per week worden aangevlogen, ondersteund door de uitstekende verbindingen van onze Canadese partner West Jet.

Midden en Zuid-Amerika, samenwerking als basis voor groei
Naast de nieuwe bestemming Santiago de Chile, biedt KLM in de winter nog meer nieuwe bestemmingen aan in samenwerking met diverse partners. Zo zijn Montego Bay en Kingston (beide Jamaica) opgenomen in de winterdienstregeling, in samenwerking met COPA Airlines. Ook de samenwerking met het Braziliaanse maatschappij GOL is versterkt door in de komende winter nog meer bestemmingen aan te bieden vanaf zowel Rio de Janeiro als Sao Paulo. Daarnaast zal KLM de samenwerking versterken met InselAir om betere verbindingen tot stand te brengen naar Caribische bestemmingen via Curaçao.

Afrika, stabilisatie van het netwerk
Binnen Afrika staat de samenwerking met partner Kenya Airways centraal. KLM is voortdurend bezig met het optimaliseren van deze samenwerking om zo een steeds groter netwerk binnen Afrika te kunnen aanbieden. In lijn met het zomer programma, blijven de rechtstreekse KLM vluchten naar Addis Ababa (Ethiopië) en Khartoum (Soedan) opgeschort. Deze bestemmingen worden komende winter met Kenya Airways via Nairobi aangeboden.

Daarentegen heeft KLM op een aantal bestemmingen binnen Afrika haar eigen capaciteit uitgebreid. Zo vliegt KLM Entebbe (Oeganda) en Kigali (Rwanda) nu dagelijks rechtstreeks aan.

Azië, groei op Zuidoost Azie
De afgelopen zomer gestarte operatie op Fukuoka (Japan) wordt door KLM ook in de winter doorgetrokken. Daarnaast is het Azië netwerk van KLM op diverse punten aangepast om zo nog beter te voldoen aan de vraag uit de markt en om het product nog beter te maken. Zo wordt het aantal frequenties op Bangkok (Thailand) verhoogd van zeven naar tien keer per week.

Ook bouwt KLM de samenwerking met Jet Airways die afgelopen zomer werd gelanceerd, verder uit om de connectiviteit tussen India en Europa verder te verbeteren. KLM zal haar passagiers de bestemmingen Madras, Hyderabad en Bangalore als vervolgbestemmingen op de dagelijks aangevlogen bestemming Delhi, blijven aanbieden.

Midden-Oosten, groei in samenwerking met Etihad
Ook in het Midden-Oosten maakt KLM optimaal gebruik van een van haar samenwerking met Etihad Airways, door het aantal vluchten naar Etihad’s thuisbasis Abu Dhabi op te voeren. Door het aanbieden van een dagelijkse vlucht versterken beide partners hun samenwerking. Naast deze capaciteitsuitbreiding wordt ook het netwerk vergroot aangezien KLM in samenwerking met Etihad vanaf de winter via Abu Dhabi ook de Seychellen, Malediven, Brisbane (Australië), Khartoum (Sudan), en Karachi (Pakistan) heeft opgenomen in haar dienstregeling.

Ook heeft KLM de capaciteit naar Dubai vergroot. Vanaf deze winter biedt KLM elf vluchten per week aan naar Dubai.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release