Amstelveen,
22
oktober
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM winterdienstregeling 2010-2011

Samenvatting

Zelfs al is het hoogrenderende vervoer nog niet terug op het niveau van voor de crisis, de activiteiten zijn de afgelopen maanden netto wel verbeterd vergeleken met vorig jaar. In dit kader laat de winterdienstregeling van de Air France KLM-groep, gemeten in beschikbare stoelkilometers, een groei zien van 3,3% ten opzichte van het winterseizoen 2009. Deze vooruitgang is grotendeels te danken aan de lange trajecten (plus 4,1%), terwijl de activiteit op middellange trajecten vrijwel stabiel is (plus 0,5%).

De winterdienstregeling van KLM 2010-2011 die op 31 oktober begint, wordt gekenmerkt door lichte groei, die onder het productieniveau van voor de crisis blijft. KLM zal selectief de capaciteit weer uitbreiden in markten die de meest belovende tekenen van herstel laten zien. Vergeleken met de winterdienst 2009 – 2010 wordt de productie met 6,6 procent uitgebreid, wat uiteenvalt in een uitbreiding van 6.9 procent op langeafstandsbestemmingen en 5,4 procent voor de middellangeafstandsbestemmingen.

Extra capaciteit voorziet in toenemende vraag in Noord-Amerika

Naar aanleiding van het herstel van de vraag op de Noord-Atlantische trajecten zal KLM de capaciteit met 8% verhogen. Samen met de Noord-Atlantische joint venture partner, Delta Air Lines, biedt KLM rechtstreekse vluchten aan naar 20 bestemmingen. Deze aanzienlijke toename wordt deels gerealiseerd door een hogere frequentie en deels door het gebruik van grotere toestellen. Op de route Amsterdam-Atlanta verhogen KLM en Delta het aantal stoelen met bijna 50%; KLM zal de frequentie verhogen van vijf vluchten per week naar dagelijkse vluchten en Delta Air Lines zal op dit traject dagelijks een Airbus 330-300 inzetten. Dankzij deze twee dagelijkse lijndiensten zullen vluchten naar veel bestemmingen vanaf beide hubs goede aansluitingen krijgen.

Op San Francisco en Mexico-Stad wordt dagelijks gevlogen in plaats van zes keer per week en naar Toronto stelt KLM 4% extra stoelen beschikbaar. De derde dagelijkse lijndienst naar New York (JFK), die momenteel wordt aangeboden door Delta Air Lines, zal het komende winterseizoen blijven bestaan. Het aantal vluchten naar Portland (Oregon) wordt uitgebreid naar in totaal vijf vluchten per week.


Blik blijft gericht op strategische groeiregio Azië

Azië blijft een van de belangrijkste groeimarkten voor KLM. De afgelopen jaren heeft KLM haar klanten een voortdurend toenemend aantal bestemmingen geboden. In de vorige twee seizoenen zijn Hangzhou (China) en Denpasar (Indonesië) toegevoegd aan het intercontinentale netwerk van KLM op Schiphol. De drie wekelijkse rechtstreekse vluchten naar Hangzhou en de tail-end-dienst van vier keer per week naar Denpasar zullen ook in het winterseizoen 2010-2011 worden aangeboden. KLM zal de dagelijkse dienst naar Delhi verbeteren door haar nieuwste langeafstandstoestel Boeing 777-300 in te zetten. Verder wordt de frequentie naar Seoul uitgebreid van vijf naar zes keer per week. In het winterseizoen 2010-2011 zal KLM blijven investeren in deze strategisch belangrijke markt.

KLM zal haar positie in Japan verder versterken door vanaf november drie extra vluchten per week naar Tokyo Narita uit te voeren. Hiermee komt het totaal uit op tien vluchten per week. KLM zet daarmee een historische stap voor de versterking van de langdurende band tussen Japan en Nederland en speelt in op de grote vraag van Japanse bedrijven die in Nederland gevestigd zijn.


Stabilisatie van het netwerk in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten streeft KLM ernaar haar netwerk te handhaven en stabiliseren en tegelijkertijd selectief uit te breiden in Teheran, zes in plaats van vijf keer per week, en Dubai, twaalf naar dertien keer per week.


Versterking van een constant product en uitbreiding van het aanbod in Afrika

KLM wil het aanbod in Afrika uitbreiden door Kigali (Rwanda) op te starten als tail-end-dienst achter Entebbe (Oeganda). Het aantal vluchten neemt toe van vier per week naar Entebbe zoals vorige winter tot vijf per week naar Entebbe-Kigali in de winter van 2010 om zo de extra passagiers uit de snel groeiende Oost-Afrikaanse regio te kunnen vervoeren. Verder wil KLM haar positie in Afrika behouden door de frequenties te handhaven naar alle Afrikaanse bestemmingen, zoals Kaapstad, Johannesburg, Caïro, Lagos en Accra. Deze winter zal KLM ook de twee dagelijkse vluchten naar Nairobi, in samenwerking met partner Kenya Airways, handhaven. Dit levert vele aansluitingsmogelijkheden op voor uiteenlopende bestemmingen in Afrika, waaronder de nieuwe KQ-bestemmingen Luanda (Angola) en Juba (Soedan).


Aandacht voor groeiende markten in Zuid-Amerika en handhaving positie op de Nederlandse Antillen

Naar aanleiding van de sterke groei van Zuid-Amerikaanse markten breidt KLM dit winterseizoen het aantal vluchten naar São Paulo weer uit tot zeven per week. Hierdoor wordt deze vlucht naar de grootste markt van Zuid-Amerika het hele jaar door dagelijkse aangeboden. Daarnaast wordt in maart 2011, wanneer de vijfde B777-300 beschikbaar komt in de langeafstandsvloot, het aantal stoelen op vluchten naar São Paulo uitgebreid. Bovendien zal KLM bij aanvang van het winterseizoen 2010 het aantal vluchten naar Panama-Stad uitbreiden, van vijf naar zes keer per week. Hierdoor kan KLM de succesvolle samenwerking met Copa Airlines voortzetten, wat leidt tot betere aansluitingen voor KLM passagiers naar bestemmingen in Midden-Amerika.

Op de Nederlandse Antillen wordt de huidige frequentie van de zomer van 2010 gehandhaafd, waaronder de twee wekelijkse vluchten tussen Aruba en Curaçao die aan het eind van het vorige winterseizoen met succes opnieuw werden ingevoerd.


In Europa voegt KLM capaciteit toe aan bestemmingen die een goed herstel tonen

Voor belangrijke bestemmingen als Manchester, Edinburgh, Frankfurt, Helsinki en Moskou wordt het aantal stoelen uitgebreid. Nabije bestemmingen in Duitsland (Keulen, Düsseldorf, Bremen en Hannover) en de Benelux (Brussel en Luxemburg) profiteren van de uitfasering van de Fokker 50 turboprop en worden nu aangevlogen met een comfortabeler straalmotorvliegtuig. Voor Boedapest zal KLM haar eigen lijndienst opzetten nu de samenwerking met Malev Airlines wordt beëindigd. Samen met partner Rossiya Airlines zal KLM twaalf wekelijkse vluchten naar St. Petersburg aanbieden in plaats van de negen van afgelopen winter. Deze zomer werd het aantal vluchten naar Liverpool verhoogd van drie naar vier en dit wordt in de winter gehandhaafd. Samen met partner Alitalia biedt KLM nu vier dagelijkse vluchten aan naar het vliegveld Linate, nabij het centrum van Milaan. KLM zal Belgrado toevoegen aan haar Europese netwerk door middel van een codeshare met partnermaatschappij JAT Airways.


Vlootvernieuwing

KLM blijft haar vloot vernieuwen. De huidige generatie Boeing 737-toestellen wordt verder uitgefaseerd uit de middellangeafstandsvloot, waarna de volgende generatie Boeing 737’s wordt ingevoerd. Aan de langeafstandsvloot wordt een extra Airbus 330-200 toegevoegd, waarmee het totaal op elf komt.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws