Amstelveen,
26
april
2017
|
17:53
Europe/Amsterdam

KLM wint zes Webby Awards

Samenvatting

KLM is deze week weer in de prijzen gevallen. Met de jubileumeditie van het digitale KLM magazine, iFly KLM 50, heeft de KLM maar liefst zes Webbys in ontvangst mogen nemen. De 21st Annual Webby Awards, ook wel de Oscars van het internet genoemd, worden 15 mei 2017 uitgereikt in New York. Ook CNN, Solange, AirBnB, The New Yorker, Lady Gaga, Google en The Washington Post ontvingen Webby Awards voor hun digitale prestaties. 

Niet alleen kwam iFly KLM 50 bovenaan in de subcategorie Tourism and Leisure binnen categorie Advertising Media and PR, ook wonnen ze binnen die categorie de Best User Experience Webby. Daarnaast werd ook de subcategorie Best Visual Design (Aesthetic) gewonnen binnen de categorie van Websites. Binnen deze subcategorieën heeft KLM zowel de publieksprijs als de jury prijs gewonnen. Bekijk hier de eerdere versies van iFlyMagazine.

De Webby Awards zijn aan het begin van het internettijdperk, 1996, opgezet. De Webbys worden uitgereikt door de International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS), waarin zo’n 2000+ juryleden vertegenwoordigd worden. Binnen de jury zitten onder meer toonaangevende web experts, creatieve celebrities, voormalig Webby winnaars en genomineerden en internet professionals. Binnen elke categorie zijn er ook publieksprijzen. In 2017 ontving de Webbys een recordaantal van 3,5 miljoen stemmen vanuit het publiek. KLM was al eerder genomineerd voor de Webby Awards en heeft zelfs een aantal keer eerder de eer gehad Honoree te zijn danwel de winnaar.

Deze maand won KLM ook al vijf SpinAwards waaronder de Grand SpinAward 2017, twee bronzen Lampen op de 50e editie van de ADCN Awards en een Customer Centric DNA Award.