Amstelveen,
09
april
2014
|
08:57
Europe/Amsterdam

KLM werkt samen met Braziliaanse Top Chef Rodrigo Oliveira

Samenvatting

KLM serveert vanaf vandaag op de vluchten vanuit Brazilië naar Amsterdam maaltijden van de Braziliaanse Top Chef Rodrigo Oliveira. Het is bijzonder dat een Top Chef aan boord van KLM de maaltijden verzorgt voor zowel de Business-  als ook de Economy Class.

KLM is trots op de start van een langdurige samenwerking met Rodrigo Oliveira. Zijn visie sluit goed aan op de duurzaamheidsgedachte van KLM. Rodrigo maakt namelijk gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten
Camiel Eurlings, President-directeur van KLM
Wat mij het meest aantrok was de uitdaging om onze keuken te vertalen naar de wereld van de luchtvaart. Door de hoge eisen die KLM stelt raakte ik ervan overtuigd dat dit het juiste moment was om onze keuken te introduceren bij een divers, breed en internationaal publiek.
Rodrigo Oliveira, top-chef

KLM biedt al jaren door toonaangevende Top Chefs ontwikkelde maaltijden aan in de World Business Class. Door met hen en sommeliers samen te werken blijft KLM investeren in de service aan boord. Zo werden de huidige World Business Class maaltijden vanuit Amsterdam ontwikkeld door  Top Chef Sergio Herman van restaurant The Jane in Antwerpen.

Rodrigo Oliveira is chef en eigenaar van het gerenommeerde Braziliaanse restaurant Mocotó in Sao Paulo. Rodrigo is in 2012 in Brazilië uitgeroepen tot ‘Chef of the Year’ en in datzelfde jaar werd Mocotó uitverkozen tot ‘ beste Braziliaanse restaurant’ door Prazeres da Mesa, het meest toonaangevende gastronomische magazine van Brazilië. 

Brazilië is een van de belangrijke groeimarkten voor KLM, ook door de onlangs ingezette intensieve samenwerking met luchtvaartmaatschappij GOL. Met de nieuwe Top Chef speelt KLM graag in op de aankomende evenementen in Brazilië, zoals het WK voetbal, in de maanden juni en juli, en de Olympische Spelen in 2016. De Zuid-Amerikaanse keuken is namelijk populair en toegankelijk voor een breed publiek.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Laatste nieuws

Deel deze release