Amstelveen,
18
april
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM voert tien succesvolle testvluchten uit

Samenvatting

KLM heeft dit weekeinde in totaal tien testvluchten met succes uitgevoerd. De vluchten moeten uitwijzen of de kwaliteit van de atmosfeer veilig vliegverkeer toestaat. Alle toestellen zijn inmiddels aan een technische inspectie onderworpen. KLM heeft de resultaten van de vluchten van vandaag aan de Inspectie van Verkeer en Waterstaat bekendgemaakt.

KLM voerde zaterdagavond al een geslaagde testvlucht uit in het Nederlandse luchtruim. De resultaten van de technische inspectie bevestigden dat de vlucht zonder enig probleem is verlopen. Op basis van deze informatie heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat besloten toestemming te geven om zondag opnieuw testvluchten uit te voeren.

De eerste vlucht is zondagochtend om ongeveer 06.30 uur vertrokken naar Düsseldorf. Het vliegtuig had geen passagiers aan boord. Wel zaten twintig bemanningsleden aan boord. Deze bemanning heeft tot zondag begin van de middag zeven gestrande toestellen uit Düsseldorf terug gevlogen naar Schiphol.

President-directeur Peter Hartman van KLM benadrukt dat het hier gaat om testvluchten. Dat wil dus niet zeggen dat regulier luchtverkeer mogelijk is. Daarover moet de Inspectie Verkeer en Waterstaat uitspraak doen in overleg met Europese autoriteiten.

KLM hoopt zo gauw mogelijk toestemming te krijgen om een deel van de operatie weer te starten en haar passagiers op hun bestemming te krijgen.
 

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws