Amstelveen,
21
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

KLM voert opnieuw biofuel vluchten uit

Samenvatting

Deze week is KLM gestart met het vervolg van de in totaal 200 biofuel vluchten van Schiphol naar Charles de Gaulle, Parijs

Het doel van deze reeks vluchten is om aan te tonen dat het mogelijk is om duurzame biofuel bij te mengen op een serie lijnvluchten. Hiermee wil KLM de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vliegen stimuleren. Dit gebeurt in samenwerking met het WNF. KLM is van mening dat alleen een duurzaam alternatief voor de huidige fossiele kerosine daadwerkelijk leidt tot vermindering van CO2-uitstoot op de middellange termijn. Juist met het oog daarop doet KLM sinds eind 2007 actief onderzoek naar duurzaam geproduceerde biobrandstoffen* en hoopt dat meer partijen haar voorbeeld volgen zodat er een markt onstaat en de prijs van biofuel drastisch omlaag gaat.

De vier dagelijkse vluchten worden uitgevoerd op een brandstof gemengd met een deel biobrandstof. De biobrandstof is gemaakt van afgewerkt frituurvet en ontwikkeld en geleverd door SkyNRG, waarvan KLM mede-initiatiefnemer is. Al 7 jaar op rij is AIR FRANCE KLM sector leader in de Dow Jones Sustainability Index.

*Een biobrandstof is duurzaam als de teelt ervan niet ten koste gaat van voedselproductie of biodiversiteit en niet leidt tot ontbossing, overmatig gebruik van water en bestrijdingsmiddelen. Daarnaast gelden ook diverse sociale criteria.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper, transavia.com en Martinair deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com | airfrance.com | facebook klm | twitter klm | blog.klm | skyteam.com | skyteam-facebook | skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws