Amstelveen,
13
mei
2013
|
14:11
Europe/Amsterdam

KLM voegt Russisch en Noors toe aan haar social media service

Samenvatting

KLM gaat klanten vanaf vandaag ook in Russisch en Noors helpen op social media. Klanten van KLM kunnen daarmee hun reis gerelateerde vragen in maar liefst negen talen stellen op Facebook en Twitter.

Klanten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week via social media terecht met vragen zoals het selecteren van een stoel, het omboeken van een ticket, het annuleren van een reservering of voor het maken van een reservering voor extra bagage. Daarnaast doet KLM er alles aan om haar klanten binnen een uur antwoord te geven en binnen 24 uur een oplossing te bieden.

Door de aanvulling met Russisch en Noors kan KLM haar klanten in deze markten een nog betere service bieden. Noorwegen is voor KLM immers een zeer belangrijke markt. Met de recente toevoeging van Alesund in april dit jaar, vliegt KLM naar zeven Noorse bestemmingen. En in Rusland is social media ‘hot’. Veel Russen zijn naast Facebook en Twitter actief op het platform VKontakte (vk.com). Daarom heeft KLM ervoor gekozen om speciaal voor Russische klanten haar serviceverlening ook uit te breiden naar dit groeiende platform. Hiermee is KLM een van de eerste bedrijven in Rusland die sociale netwerken inzet voor klantenservice.

Hiermee is KLM’s service op Facebook en Twitter inmiddels beschikbaar in negen talen: Engels, Nederlands, Spaans, Duits, Japans, Portugees, Italiaans en nu ook in het Russisch en Noors. Om nog meer klanten beter van dienst te kunnen zijn, blijft KLM haar service de komende periode met nog meer talen uitbreiden.

Boilerplate

Over KLM
De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij is in 1919 opgericht en de oudste, nog onder haar oorspronkelijke naam opererende, luchtvaartmaatschappij ter wereld. In 2004 fuseerden Air France en KLM tot AIR FRANCE KLM. Zo ontstond een sterke Europese luchtvaartgroep, gebaseerd op twee krachtige merken en hubs, Amsterdam Airport Schiphol en Parijs Charles de Gaulle. Met behoud van eigen identiteit richt de groep zich op 3 kernactiviteiten: vervoer van passagiers, vracht en vliegtuigonderhoud.

In Nederland vormt KLM de kern van de KLM Groep waar ook KLM cityhopper en transavia.com deel van uitmaken. KLM bedient al haar bestemmingen met een moderne vloot en is met ruim 33.000 medewerkers wereldwijd actief. Een speler die voorop staat in de luchtvaartindustrie, met een betrouwbare operatie, die met bezieling en op een duurzame manier innoveert in klantgerichte producten.

KLM is lid van SkyTeam, de luchtvaartalliantie die een wereldwijd netwerk aanbiedt aan al haar klanten. Het netwerk van KLM verbindt alle belangrijke economische regio’s in de wereld met Nederland en is daarmee een stimulans voor de economie.

Over SkyTeam
SkyTeam is een wereldwijde luchtvaartalliantie die de klanten van de aangesloten luchtvaartmaatschappijen een uitgebreid wereldwijd netwerk biedt met meer bestemmingen, meer frequenties en meer verbindingen. Passagiers kunnen bij alle SkyTeam Member airlines frequent flyer Miles sparen en besteden. De SkyTeam Member airlines bieden hun klanten meer dan 490 lounges wereldwijd. 

klm.com airfrance.com facebook klm twitter klm blog.klm skyteam.com skyteam-facebook   skyteam-youtube

Deel deze release

Laatste nieuws