Amsterdam,
09
april
2019
|
15:17
Europe/Amsterdam

KLM voegt Guanacaste Liberia (Costa Rica) toe als nieuwe bestemming

Amstelveen, 9 april 2019 - KLM breidt haar netwerk uit met de opening van Guanacaste Libera (LIR) in Costa Rica. Vanaf de winter van 2019 zal deze regio aan de Pacifische kust van Costa Rica vier keer per week bereikbaar zijn met een rechtstreekse KLM vlucht. Op de heenweg maakt deze vlucht een tussenlanding in San José (Costa Rica), een bestemming die momenteel al in de winterdienstregeling van KLM opgenomen is.

KLM vliegt vanaf 29 oktober 2019 op dinsdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen Amsterdam-Schiphol, San José en Guanacaste-Liberia. De vluchten worden uitgevoerd met de Boeing 787-9, met 30 stoelen World Business Class, 45 stoelen Economy Comfort Class en 219 stoelen Economy Class.

  • KL0717/KL0719 vertrekt van Amsterdam-Schiphol om 11:35 uur, en arriveert om 17:15 uur lokale tijd in San José, Costa Rica. Daar vertrekt de vlucht vervolgens om 19:15 uur richting Guanacaste Liberia, om daar om 20:10 uur te landen.
  • Onder hetzelfde vluchtnummer gaat de retour vlucht vervolgens na 65 minuten rechtstreeks door naar Amsterdam, met een vertrek uit Guanacaste Liberia om 21:15 lokale tijd, en arriveert de volgende dag om 13:20 uur in Amsterdam-Schiphol.

Het is mogelijk om op hetzelfde ticket een heenreis naar San José te combineren met een terugreis vanaf Guanacaste Liberia, wat deze nieuwe vlucht tot een ideale combinatie maakt voor iedereen die de prachtige natuur en pura vida van Costa Rica wil ontdekken.

 

“Guanacaste is de op één na grootste regio van Costa Rica. De streek staat bekend om zijn prachtige natuur, wat het maakt tot een unieke vakantiebestemming in combinatie met San José. Dit alles maakt Guanacaste Liberia een waardevolle toevoeging aan ons KLM-netwerk.” 
Pieter Elbers, CEO KLM

De regio Guanacaste

Guanacaste is een regio in het noordwesten van Costa Rica aan de Grote Oceaan en ligt op 250 kilometer van de hoofdstad San José. De regio staat bekend om zijn prachtige kustlijn met rustige baaitjes, witte stranden en kleine eilandjes voor de kust. Het klimaat in Guanacaste is uniek voor Costa Rica, van november tot april valt er vrijwel geen enkele neerslag, wat de regio tot een geliefde vakantiebestemming maakt. Ook qua natuur heeft de regio veel te bieden, de jungles rondom de vulkanen in het binnenland vormen een groen decor voor wandelaars en liefhebbers van flora en fauna. De belangrijkste plaats in Guanacaste is Liberia, met 60.000 inwoners. De moderne internationale luchthaven van Guanacaste Liberia ligt op nog geen 20 km rijden van de kust.