Amstelveen,
24
september
2019
|
11:00
Europe/Amsterdam

KLM voegt Austin, Texas toe aan trans-Atlantisch netwerk

Samenvatting

Amstelveen, 24 september 2019 - KLM breidt haar netwerk uit met de opening van Austin, Texas. Vanaf mei 2020 zal de Amerikaanse stad drie keer per week bereikbaar zijn met een rechtstreekse KLM-vlucht vanaf Amsterdam. Deze wordt uitgevoerd met de Airbus A330-300 met een capaciteit van 292 stoelen per vlucht.

Austin is de 19de Noord-Atlantische bestemming die rechtstreeks door KLM wordt aangevlogen. De nieuwe KLM-vluchten zijn een uitbreiding van Air France-KLM’s trans-Atlantische netwerk en een versterking van het joint venture portfolio met Delta Air Lines. Om de vluchten mogelijk te maken zijn er in het long haul KLM-netwerk wijzigingen doorgevoerd om slots vrij te spelen op Schiphol.

“We hebben een robuust trans-Atlantisch netwerk opgebouwd dankzij de samenwerking met onze joint venture partners Air France en Delta Air Lines. Dat netwerk blijven we optimaliseren. Zo zijn we afgelopen zomer gestart met Boston en Las Vegas en voegen we nu Austin toe aan ons bestemmingenaanbod in Noord-Amerika.”

Pieter Elbers - President-directeur KLM

Vluchtschema

KLM vliegt vanaf 4 mei 2020 op maandag, donderdag en zaterdag tussen Schiphol en Austin. De vluchten met de Airbus A330-300 bieden 30 stoelen World Business Class, 40 stoelen Economy Comfort Class en 222 stoelen Economy Class. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

  • KL0667 vertrekt van Schiphol om 12.40 uur en arriveert om 16.10 uur lokale tijd in Austin (Austin-Bergstrom International Airport, code: AUS).
  • KL0668 vertrekt uit Austin om 18.00 uur lokale tijd en arriveert de volgende dag om 10.25 uur op Schiphol.

De bestemming Austin

Austin is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. De stad werd in 1835 gesticht onder de naam Waterloo en ligt aan de rivier Colorado. Austin staat bekend als de ‘Live Music Capital of the World’ en wordt gezien als een centrum van de moderne technologie, vanwege het grote aantal techbedrijven dat er is gevestigd. Het is een bruisende stad met vele muziektentjes, een artistieke cultuur, Formule 1 en het grote jaarlijkse festival South by Southwest. Austin is bovendien een studentenstad: het telt meerdere universiteiten, waaronder de hoofdcampus van de Universiteit van Texas.