Amstelveen,
11
juni
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

KLM voegt Apple Pay toe aan KLM-app

Samenvatting

Apple Pay is vanaf vandaag beschikbaar voor Nederlandse gebruikers van de iOS-app van KLM. Met Apple Pay kunnen klanten snel, gemakkelijk en veilig betalen voor vliegtickets en aanvullende diensten, zoals ruimbagage of stoelen met extra beenruimte.

Klantcomfort staat voorop in de KLM-app: voor, tijdens en na de reis. Het toevoegen van de Apple Pay-optie aan de KLM-app zal het gemak voor de klant verder vergroten.

Klanten hoeven alleen maar hun betaalkaart te koppelen aan Apple Pay (eenmalig), waarna ze met een vingerafdruk (Touch ID) of gezichtsscan (Face ID) betalingen in de KLM-app kunnen autoriseren. De betaalkaart moet overigens wel zijn uitgegeven door een bank die samenwerkt met Apple Pay.

Veiligheid en privacy zijn de speerpunten van Apple Pay. Wanneer klanten een betaalkaart met Apple Pay gebruiken, wordt het kaartnummer niet opgeslagen op het apparaat of op Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek ‘Device Account’-nummer toegewezen, dat wordt versleuteld en veilig opgeslagen op het gebruikte apparaat. Elke transactie wordt geautoriseerd met behulp van een eenmalige, unieke, dynamische beveiligingscode.

Meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag

De KLM-app is al miljoenen keren gedownload en ondersteunt momenteel meer dan 100.000 actieve gebruikers per dag. Apple Pay is toegevoegd aan de bestaande functionaliteiten van de KLM-app, zoals actuele vluchtinformatie, het boeken van vluchten, online inchecken en stoelreserveringen. Voor de integratie van Apple Pay in de KLM-app werkt KLM samen met betaalprovider Adyen.

Over KLM

Al 100 jaar lang is KLM een pionier in de luchtvaartindustrie en de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

KLM wil de meest klantgerichte, innovatieve en efficiënte luchtvaartmaatschappij van Europa zijn met een betrouwbare operatie en klantgerichte producten en services.

KLM mocht in 2018 een recordaantal van 34,1 miljoen passagiers aan boord verwelkomen. KLM biedt haar passagiers directe vluchten naar 162 bestemmingen met een moderne vloot van meer dan 214 vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij biedt werk aan meer dan 33.000 mensen over de hele wereld. De KLM-groep als geheel vervoerde in 2018 ruim 41 miljoen passagiers. Tot de KLM Groep behoren naast KLM ook KLM Cityhopper, Transavia en Martinair. Het netwerk van KLM verbindt Nederland met elke belangrijke economische regio in de wereld en is daarmee een krachtige motor voor de Nederlandse economie.