Amstelveen,
20
september
2016
|
16:32
Europe/Amsterdam

KLM vliegt winnaars Paralympische Spelen terug naar Nederland

Samenvatting

KLM heeft vandaag de medaillewinnaars van de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro terug naar Amsterdam gevlogen. De Paralympische sporters zijn vandaag vervoerd met KLM’s oranje Boeing 777. 

In het Nederlands luchtruim is het KLM-toestel net als bij de Olympische Spelen begeleid door twee F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht. Bij aankomst op Schiphol is het toestel feestelijk onthaald met een watersaluut van de brandweer. Daarna zijn de sporters ontvangen door René de Groot, Chief Operating Officer KLM en Harm Kreulen, directeur KLM Nederland.Na aankomst op Schiphol zijn de sporters, via een erehaag van KLM personeel in uniform, met bussen vervoerd naar TivoliVredenburg in Utrecht voor de officiële huldiging. In totaal won Nederland 62 medailles, waarvan 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 keer brons op de Paralympische spelen in Rio de Janeiro.

#Oranjeboven KLM’s oranje Boeing 777
KLM introduceerde op 14 juni 2016 haar eerste, enige en unieke oranje Boeing 777. KLM zet het toestel waar mogelijk in tijdens evenementen waarin de promotie van Nederland een rol speelt.