Amstelveen,
27
maart
2015
|
20:40
Europe/Amsterdam

KLM vliegt vanaf 19 mei naar Edmonton

Samenvatting

De nieuwe KLM-bestemming Amsterdam-Edmonton wordt vanaf 19 mei 2015 aangevlogen. De bestemming zal drie keer per week worden aangevlogen, vanaf 22 juni vier keer per week.

 

De vlucht wordt met een Airbus A330-200 uitgevoerd onder vluchtnummer KL675/676. Het vluchtschema zou per 5 mei opgestart worden, maar is eerder uitgesteld.

De vluchten naar Edmonton worden op dinsdag, donderdag, zondag en vanaf 26 juni ook op vrijdag uitgevoerd. Om in te spelen op de behoefte van de klant, biedt KLM aan boord van de A330-200 drie verschillende klassen aan: 30 stoelen in World Business Class, 178 stoelen in Economy Class en 35 stoelen in de Economy Comfort-zone (met 10 cm extra beenruimte, een rugleuning die twee keer verder naar achteren kan, en voorrang bij het uitstappen).

Vluchtschema

De vlucht vertrekt uit Amsterdam om 14:45 uur en landt om 15:45 uur lokale tijd in Edmonton. De terugvlucht vertrekt om 18:10 uur uit Edmonton en landt de volgende dag om 10:45 uur in Amsterdam.

De AIR FRANCE KLM Groep vliegt op vijf bestemmingen in Canada met vertrek vanaf Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle: Toronto, Vancouver, Montreal (uitgevoerd door KLM en AIR FRANCE), Calgary en Edmonton (uitgevoerd door KLM).

Met het Canadase WestJet heeft AIR FRANCE KLM een codeshare-overeenkomst. Passagiers hebben hiermee toegang tot dertig extra routes in Canada die aansluiten op het AIR FRANCE KLM-netwerk.

Over Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta en tevens de vijfde stad van Canada, na Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary. Het is het grootste economische centrum van Noord-Alberta, en een belangrijke stad voor de gas- en petroleumindustrie.

Daarnaast kent Edmonton een omvangrijke en groeiende technologiesector, die onder meer bestaat uit IBM, Dell en General Electric. Ten slotte is het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Amerika, de West Edmonton Mall, en het grootste historische park van Canada, Fort Edmonton Park, in Edmonton.